Германската полиция разследва расистки скандирания на тийнейджърско парти

  • 08 юни 2024 07:52

  • 455
  • 1
Германската полиция разследва расистки скандирания на тийнейджърско парти
© gettyimages

Полицията в Германия е започнала разследване на група тийнейджъри, заподозрени, че са скандирали расистки лозунги на фона на мелодията на песента "L'Amour Toujours“, предаде ДПА, цитирани от БТА.

Съобщава се, че няколко гости, присъстващи на парти за рожден ден в Пантелиц, на около 70 км източно от Рощок, са крещяли "Чужденците вън - Германия за германците“ по мелодията на хита, съобщи полицията.

Има информация, че един от присъстващите  е изкрещял забранения нацистки поздрав "Хайл Хитлер“.

По данни на полицията на градинското парти са присъствали 13 тийнейджъри на възраст между 15 и 18 години. Повдигнати са наказателни обвинения и полицията води разследване по подозрение в подбуждане към омраза и използване на символи на противоконституционни организации. 

Псуваха и ругаха на расистка основа актриса с български корен в Германия

Няколко грозни инцидента, свързани с расистки скандирания на фона на песента на италианския диджей Джиджи Д'Агостино, предизвикаха възмущение в Германия, след като видеоклипове се разпространиха онлайн. Полицията в няколко германски провинции започна наказателни разследвания по подозрение в подбуждане към омраза.

Последвайте канала на

Калина Христова
455 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.06.08 | 07:58

1
Сред украинците, опитващи се да избегнат пълна мобилизация, вече има смъртни случаи, твърдят медии. Поне 10 души са се опитали нелегално да преплуват река Тиса и да напуснат страната, но брегът е миниран от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ). Новият мобилизационен закон влезе в сила на 18 май. Възрастта на подлежащите на военна служба вече е намалена. Граничната охрана съобщи за най-малко 45 загинали общо, укриващи се от военна служба. Западният регионален отдел на Държавната гранична служба на Украйна на страницата си във Фейсбук съобщи, че са убити най-малко 45 души докато се опитвали да пресекат границата на Украйна със страните от Европейския съюз. Те са наречени жертви на авантюризъм и малодушие. Уточнява се, че само през май в река Тиса са се удавили 10 души. От ведомството смятат, че реално смъртните случаи са повече. Граничарите предупредиха още, че наскоро в тази зона са забелязани диви животни, включително мечки. Ръководителят на отдела за стратегически разследвания на Националната полиция на Украйна Андрей Р у б е л съобщи, че след влизането в сила на закона за засилване на мобилизацията цените за осигуряването на бягството на мъже в военна възраст от страната са се увеличили значително - гражданите са готови да плащат 20 хиляди долара за незаконно преминаване на границата. Според него до 18 май цените на подобни услуги са се задържали на ниво от 4000-5000 долара. Р у б е л каза още, че от началото на годината са образувани 161 наказателни дела срещу 519 граждани на страната, които са заподозрени в незаконно преминаване на границата. Вече са повдигнати обвинения на 155 от тях.

Добави коментар

Водещи новини