Раниха германски политик с нож

  • 31 май 2024 15:25

  • 1276
  • 3
Раниха германски политик с нож
© Getty images (архив)

"Германският десен политик, известен с антиислямските си възгледи, Михаел Щюрценбургер, пострада при нападение с нож", предаде Скайнюз.

"Атаката стана днес в 11 и 30 часа местно време (12 и 30 българско) в югозападния град Майнхайм. По време на събитие, свързано с предстоящите избори за Европейски парламент, мъж извади дълъг нож и атакува политика", добави британската информационна агенция.

На кадри, разпространени в социални мрежи, се вижда как мъже в синьо се опитват да разтърват нападателя и жертвата на атаката с хладно оръжие.

"Престъпникът  успя да нападне и полицай, пристигнал на местопрестъплението. Друг служител на реда неутрализира нападателя", разказа още цитираната медия.

"Според местни медии престъпникът е убит. По данни на полицията в града – ранен и отведен в полицейско управление", допълни Скайнюз.


По данни към този момент Щюрценбургер е получил травми в областта на лицето и крайниците.


Щюрценбрегер е бивш говорител на партията на бившия канцлер на Германия Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се - консервативния Християндемократически съюз в Мюнхен. Той в момента е сред лидерите на политическата формация Гражданско сдружение Европейски свят.

Нападнаха германски политик

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1276 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Здрасти

2024.05.31 | 16:36

2
Тоя дето го нападна си приличаше на мюсли. Герой с ножа. Следващите избори ще спечелят десните. И на резняците ще им се стъжни.Ще разберат кротките германци на какви работи са способни.
USSR

2024.06.01 | 23:27

3
Дано си прав.

2024.05.31 | 16:26

1
i bg politici zaslujavat tova

Добави коментар

Водещи новини