Нападнаха германски политик

  • 26 май 2024 06:51

  • 1790
  • 5
Нападнаха германски политик
© Getty Images

Депутат от Зелената партия в германската провинция Долна Саксония е бил ранен при нападение по време на предизборна проява снощи, предаде ДПА, като се позова на информация от полицията и партията му.

Полицията съобщи, че мъж ударил Мари Коленрот няколко пъти по горната част на тялото по време на събитие в центъра на град Гьотинген. Според правоприлагащите органи тя получила леки наранявания в областта на ръцете.

Полицията задържала заподозрения нападател, 66-годишен мъж от Гьотинген, близо до мястото на нападението. Германската агенция за държавна сигурност е поела разследването, както закона предвижда в такива случаи.

Коленрот е депутат в парламента на Долна Саксония, Северозападна Германия.

"Осъждаме нападението по възможно най-категоричен начин", заяви ръководителката на парламентарната група на Зелената партия в провинцията Ане Кура и добави, че то представлява "атака срещу нашата демокрация". "Шокирани сме, но няма да се оставим да бъдем сплашени", каза още тя.

По първоначални данни мъжът отправил обидни забележки за зелените на предизборен щанд в пешеходната зона в близост до Старото кметство.

Полицията съобщи, че е имало кратка политическа дискусия с Коленрот. След това мъжът се приближил до депутата и започнал да я удря. Поредица от нападения срещу политици и служители на предизборни кампании в навечерието на европейските избори през юни шокираха Германия, посочва ДПА, цитирани от БТА.

Нападнаха германски крайнодесен политик, докато пазарува

Франциска Гифи, виден берлински държавен министър и бивш кмет, която принадлежи към лявоцентристката партия на Шолц, ГСДП, бе нападната, докато посещаваше библиотека в германската столица по-рано този месец.

Депутатът Матиас Еке, също от ГСДП, беше пребит и хоспитализиран в Дрезден в началото на май. Политикът от Зелената партия Ивон Мослер също беше обиждана, заплашвана и оплювана, докато разлепваше плакати в Дрезден няколко дни по-късно.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
1790 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
jovani

2024.05.26 | 15:33

5
Ти там с лекарството за отслабване, заври си го там където слънце не огрева.

2024.05.26 | 10:16

4
Зелуените съсипаха Германия, направо да ги б-есят

2024.05.26 | 09:38

3
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto
Ха, ха, ха

2024.05.26 | 08:59

2
Немският люляк не е издържал на белтъчна диета.

2024.05.26 | 07:23

1
ДОБРА НОВИНА! ДАНО СЛЕДВАЩИЯ ПУКНАЛ, ТЕРОРИСТ Е МЍРОСЛАВ БЛАЖЕВ КАТИЛА!

Добави коментар

Водещи новини