Гръцкото външно министерство осъди атаките срещу цивилни в Рафах

  • 30 май 2024 21:04

  • 489
  • 0
Гръцкото външно министерство осъди атаките срещу цивилни в Рафах
© Getty Images/Guliver

Гръцкото министерство на външните работи осъди неотдавнашните атаки срещу цивилни в град Рафах и призова за незабавно спиране на огъня в публикация в мрежата Екс (бивш Туитър) днес, предаде АНА-МПА.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2277

"Гърция осъжда неотдавнашните атаки срещу цивилни, включително деца, в Рафах. Ние призоваваме за щателно разследване, което да хвърли светлина върху точните обстоятелства на това нападение", подчертава министерството.

Израел продължи да изпраща танкове в Рафах

"Гърция повтаря своя призив за незабавно спиране на огъня, спазване на хуманитарното и международното законодателство от всички страни, спешно влизане на хуманитарна помощ в Газа и освобождаване на всички заложници, държани от Хамас", се отбелязва в съобщението. 

Късно в неделя израелски въздушен удар предизвика пожар, в резултат на който загинаха 45 души в палатков лагер в Рафах, съобщиха официални лица, което предизвика възмущението на световните лидери, които призоваха да се изпълни заповедта на Международния съд на ООН за спиране на израелската офанзива, напомня в. "Катимерини", цитиран от БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
489 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини