МОСАД: Иран вероятно подготвя атентат по време на Олимпиадата в Париж

  • 30 май 2024 16:49

  • 4026
  • 1
МОСАД: Иран вероятно подготвя атентат по време на Олимпиадата в Париж
© Getty images (архив)

"Иран вероятно подготвя атентат по време на Олимпиадата в Париж през тази година", това написа израелската медия нюзру, като се позова на данни на разузнавателната служба на Еврейската държава МОСАД.

"Според наличната информация Ислямската република е наела лидера на организираната престъпна групировка "Фокстрот" – иранския кюрд Рава Маджид, по прякор Кюрдската лисица", добави изданието.

"Мъжът е живял дълго време в Швеция. След обявяването му за издирване с червена бюлетина, издадена от Интерпол за убийства, рекет, незаконна търговия с наркотици и други, Рава Маджид в края на миналата година се е преселил в Иран. Там той е бил вербуван от тайните служби на Техеран", разказа още цитираната медия.

"За Кюрдската лисица се предполага, че е започнал да планира терористични актове в Европа. Една от потенциалните цели на Маджид е най-голямото спортно събитие в света, което ще се проведе във френската столица от 26 юли до 11 август", допълни нюзру

Също така се предполага, че "Фокстрот" стои зад стрелбата, станала край посолството на Израел в Стокхолм на 17 май, отбеляза още изданието.

Арести в Швеция след изстрели край посолството на Израел

Последвайте канала на

Валери Зайцев
4026 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Макарон

2024.05.31 | 15:36

1
Където има чифути, ще има атентати!

Добави коментар

Водещи новини