Британците ще гласуват за парламент на 4 юли

  • 22 май 2024 21:07

  • 378
  • 4
Британците ще гласуват за парламент на 4 юли
© Getty images (архив)

Британският премиер Риши СунакРиши СунакРиши Сунак – британски икономист и политик. Риши Сунак е роден на 12 май 1980 г. в Саутхемпшир, обяви днес, че парламентарните избори ще се проведат на 4 юли. Очаква се на тях управляващите консерватори да загубят от опозиционната Лейбъристка партия след 14 години на власт, съобщи Ройтерс.

Слагайки край на месеците на спекулации във връзка с датата на новите избори, Сунак обяви, че свиква изборите по-рано, отколкото някои са очаквали – рискована стратегия, предвид че неговата Консервативна партия отстъпва в социологическите проучвания.

Консерваторите във Великобритания изостават в социологическите проучвания повече, отколкото под ръководството на Лиз Тръс

Според Ройтерс Сунак е решил, предвид определените успехи в управлението, като ограничаването на инфлацията и най-високия икономически ръст за последните години, че сега е моментът да поеме риск и да представи официално програмата си пред гласоподавателите.

И двете партии са готови да се впуснат в предизборната кампания като се очакват ожесточени сблъсъци по въпросите, свързани с икономиката и отбраната.

Сунак и неговото правителство обвиняват Лейбъристката партия, че се готви да вдигне данъците, ако дойде на власт и че ѝ липсва ясен план за Великобритания във все по опасен свят – обвинения, които опозицията отрича.

Лейбъристите обвиняват правителството за 14 години слабо управление на икономиката, при което народът е обеднял и за липсата на необходима за бизнеса стабилност.

Преди Сунак да обяви изборите, представителите на Лейбъристката партия заявиха, че са повече от готови за тях.

„Напълно сме готови, независимо кога премиерът ги свика. Мислим, че страната плаче за парламентарни избори“, заяви пред репортери представител на лидера на лейбъристите Киър Стармър, информира БТА.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
378 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2024.05.25 | 05:46

4
❤️ Г­­о­р­­­е­­­щ­и­­ ­м­­­о­­­м­­­и­ч­­­е­­т­а­­ ­­­в­и­­­ ­­о­­ч­­а­­к­­в­а­т ­-­ X­­1­8­­­.­­F­­U­­N

2024.05.22 | 23:42

3
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto
Sarbeca

2024.05.22 | 21:42

2
Гонзо сопола от трън та на глог перука корупция кражби а сега гонзо сопола ци.ганина под прикритие корупция и кражби 2

2024.05.22 | 21:27

1
КАТИЛА е духал на такива цигани в Ловешкия затвор.

Добави коментар

Водещи новини