Тъщата на Риши Сунак стана депутат в Индия

  • 08 март 2024 16:59

  • 460
  • 5
Тъщата на Риши Сунак стана депутат в Индия
© Getty Images

Тъщата на британския министър-председател Риши СунакРиши СунакРиши Сунак – британски икономист и политик. Риши Сунак е роден на 12 май 1980 г. в Саутхемпшир, стана днес депутат в индийския парламент като признание за нейната работа в благотворителния отдел на световния технологичен гигант "Инфосис" (Infosys), на който съпругът ѝ Нараяна Мурти е съосновател, предаде Франс прес.

Седемдесет и три годишната Судха Мурти, бивша председателка на Фондация "Инфосис", беше назначена в горната камара на индийския парламент, 12 от чиито членове се назначават от държавния глава за шестгодишен мандат, а останалите, почти всички, се избират. По принцип с подобна чест се удостояват хора, които са силно ангажирани в обществения живот.

Риши Сунак предупреди, че екстремистките сили заплашват демокрацията във Великобритания

Ръководената от Судха Мурти фондация е особено известна с това, че е създала библиотеки в селските райони.

През 2009 г. дъщеря ѝ Акшата се омъжва за Риши СунакРиши СунакРиши Сунак – британски икономист и политик. Риши Сунак е роден на 12 май 1980 г. в Саутхемпшир,, който сега е на 43 години, а през 2022 г. става първият британски премиер с произход от Южна Азия, предава БТА.

Индийският министър-председател Нарендра Моди заяви, че е "възхитен" от назначението на Судха Мурти, обявено от индийския президент Драупади Мурму.

Нейният "принос в различни области, особено в социалната дейност, филантропията и образованието, е огромен и вдъхновяващ", каза той в съобщение в социалните мрежи.

"Много съм благодарна за възможността да служа на нашата нация", коментира в социалната мрежа "Екс" Судха Мурти, която е инженер по образование.

Съпругът ѝ Нараяна Мурти, чието нетно състояние сп. "Форбс" оценява на 4,7 млрд. долара, разказа как в началото на 80-те години на миналия век е трябвало да вземе пари назаем от съпругата си, за да стартира "Инфосис", понастоящем седмата по големина компания в Индия по отношение на пазарната капитализация.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
460 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2024.05.25 | 09:15

5
❤️ Г­­о­р­­е­щ­­и­ ­м­­о­­­м­­­и­­­ч­е­т­а­­­ ­­­в­­­и­­ ­­о­­ч­­­а­­к­­в­­­а­т ­­-­ X­1­­­8­­.­­­F­U­­N
Индийски

2024.03.09 | 04:56

4
престъпници, ограбили Индия преди да емигрират в кралството, което с удоволствие приема всеки идващ с многобройни пресъпни пари. Справка: Абрамович
Хаха

2024.03.08 | 17:31

3
Абе тия англичани дотам ли я докараха че мин председателя да е един мангал пък бил той и богат все пак трябва да си защитават расата
МОРЕ.ДА

2024.03.08 | 17:18

2
ЯВА.БРИТАНИЯТА.ВИ ЦИГАНСКА.ДА.ЯВА

2024.03.08 | 17:02

1
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим:---->> use.my/man

Добави коментар

Водещи новини