Белгийското правителство ще обсъди днес въпроса за признаването на палестинска държава

  • 22 май 2024 12:05

  • 332
  • 1
Белгийското правителство ще обсъди днес въпроса за признаването на палестинска държава
© pixabay

Белгийското правителство ще заседава днес следобед и една от точките в дневния ред е въпросът за признаването на палестинска държава, съобщиха местни медии, като се позоваха на правителствен говорител.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2220

Отбелязва се, че няколко партии от коалиционното правителство настояват за предприемането на тази стъпка. Цитирани са призиви на вицепремиера Петра Де Сутер ("Зелени"), на председателя на партията "Християндемократи и фламандци" Сами Махди и на министъра Каролин Жьонез ("Напред"). Според коментар на Де Сутер засега в партията "Реформаторско движение" няма достатъчно подкрепа за подобно решение, пише БТА.

Ирландия ще признае държавата Палестина

През март белгийското правителство се обяви за незабавно прекратяване на огъня в Газа и за спазване на международното право. Във Федералния парламент мнозинството настоя за налагане на санкции срещу Израел. По-рано този месец няколко белгийски неправителствени организации внесоха жалба до правосъдните власти с искане за прекратяване на продажбата на оръжия за Израел, изнасяни основно през пристанището в Антверпен.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
332 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.05.25 | 05:19

1
❤️ Г­­о­­­р­­­е­­­щ­и­­ ­м­­­о­м­­­и­­­ч­­­е­­т­­а­­ ­в­­и­ ­о­ч­­­а­­­к­­­в­­а­т ­­­-­ X­­­1­­8­­­.­­F­­­U­­N

Добави коментар

Водещи новини