"Дойче бан" започва да поставя прозрачни шумоизолиращи прегради край жп линиите

  • 15 май 2024 14:55

  • 358
  • 2
"Дойче бан" започва да поставя прозрачни шумоизолиращи прегради край жп линиите
© GettyImiges

Германският държавен жп оператор "Дойче бан" (Deutsche Bahn) планира в близко бъдеще да започне да инсталира прозрачни шумоизолиращи прегради в градовете и селата, през които преминават жп линиите, предаде ДПА.

Така пътниците във влаковете ще имат възможност да се наслаждават на гледките край линиите, а на живеещите в близост няма да се налага да съжителстват със сиви стени край пътищата си, посочват от "Дойче бан".

Прозрачните стени намаляват шума от преминаващите влакове с до 37 децибела. Първите нови заграждения ще бъдат поставени в района на Хамбург още тази година.

"Дойче бан" забранява пушенето на канабис на гарите си

"С новите прозрачни шумоизолиращи бариери на местните власти повече няма да се налага да избират между функционалност и външен вид", заяви Бертолд Хубер, член на изпълнителния съвет за жн инфраструктура.

Засега остава неясно къде и доколко ще се ползват новите стени, тъй като не се предвижда съществуващите да бъдат премахвани. Прозрачните стени са по-скъпи, тъй като производството им е по-сложнo. Те са разработени от италианската компания "Фононис вайбс" (Phononic Vibes) и от подразделението на "Дойче бан" "Банбау груп" (Bahnbau Group).

Последвайте канала на

Калина Христова
358 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 06:10

2
❤️ Г­­о­­­р­е­­­щ­и­­­ ­­­м­­­о­­­м­и­­ч­е­­­т­а­­ ­­­в­­и­­­ ­о­­­ч­­­а­­­к­­в­а­­т ­­-­­ X­1­­­8­.­F­U­­N

2024.05.15 | 18:10

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини