Великобритания ще обяви "Терорграм колектива" за терористична организация

  • 23 април 2024 06:33

  • 760
  • 1
Великобритания ще обяви "Терорграм колектива" за терористична организация
© gettyimages

Великобритания ще обяви „Терорграм колектива“ за терористична организация, с което участието или промотирането на групата ще стане престъпление, предаде Ройтерс.

Според вътрешното министерство на страната организацията е крайнодясна онлайн мрежа, съставена от неонацисти, които създават и разпространяват насилствена пропаганда срещу етническите и религиозни малцинства.

“Терорграм колектива" разпространява противна пропаганда и цели да радикализира младите хора към извършване на отвратителни терористични актове“, каза вътрешният министър Джеймс Клевърли в изявление.

Министърът обяви, че това ще е първата онлайн мрежа, която ще бъде обявена за терористична организация, с което влиза в същата категория с групи като „Хамас“ и ИДИЛ.

Въпреки че заплахата от ислямистки тероризъм остават сериозна за Великобритания, заплахата от крайнодясната радикализация на младите хора расте и еволюира, казват от министерството, пише БТА.

Риши Сунак ще обяви нов пакет военна помощ за Украйна

Вътрешното министерство добави, че младежът, който застреля двама души пред известен гей бар в словашката столица Братислава през 2022 г., посочи „Терорграм“ в „манифеста“ си.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
760 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.04.23 | 10:13

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини