Нова загадка около смъртта на 2-годишния Емил: Защо обувките му са без връзки?

  • 21 април 2024 15:53

  • 6457
  • 4
Нова загадка около смъртта на 2-годишния Емил: Защо обувките му са без връзки?
©

Загадката около 2-годишния Емил от Франция, чийто останки бяха намерени от случаен минувач, след като близо 8 месеца остана в неизвестност, все още не е разгадана.

Момчето изчезна през юли 2023 г., докато беше на гости на баба си и дядо си в планинското село Льо Верне.

Само за кратко двамата възрастни го загубили от поглед. А когато поискали да го качат в колата си, него вече го нямало. Още в първите акции по издирването му повече от 800 служби за спешна помощ бяха мобилизирани в търсенето на детето.

8 месеца по-късно: откриха тялото на 2-годишния Емил

На 31 март прокуратурата на Екс ан Прованс съобщи тъжната новина, че останките на 2-годишния Емил са открити. Ден по-рано жандармерията е била информирана, че край планинското село Льо Верне са намерени кости.

Според френския вестник Le Figaro костите са открити близо до селце на около километър по права линия от района, който е бил претърсван месеци по-рано.

Генетичният анализ, изготвен от френски следователи, разкрива категорично, че намерените кости са на Емил. Ще бъдат направени изледвания, както и нови претърсвания на мястото.

Случаят с изчезналото 2-годишно дете получи отзвук и емоционални реакции в много европейски държави.

Сега, по време на разследването, нови, страховити подробности тепърва излизат наяве. Една от тях поставя нови неясноти за полицията – защо липсват връзките от намерените обувки на малкото момче, съобщава френският телевизионен оператор BFM TV.

Дрехите на Емил са открити само на няколко метра от останките му, пише БТВ. 

Телевизионният оператор цитира вътрешен човек от полицията: „Това е също толкова странно, колкото и някои други подробности“, коментира той.

„Има няколко теории. Липсата на връзките от обувките може да се обясни чрез намесата на някого. Но е възможно и да се е случило естествено – при преминаването през храсти“, коментира разследващият.

Има и трета теория. Органите на реда се опитват да разберат дали е възможно връзките да са се разградили сами, в зависимост от материала, от който са били изградени.

Как точно е починал Емил, остава неясно. Работи се по различни версии - от инцидент с участието на роднина до теорията за вълк. Разследващите дори са се насочили и към дядото на Емил.

„Тук има вълци, особено през лятото сред стадата овце. Вълк може да отвлече дете и да тича половин час с него, без да спира и без да пролива кръв“, коментира кметът на Льо Верне Франсоа Балик пред Marie France.

Разследването - какво се е случило с детето, продължава.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
6457 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2024.04.21 | 20:06

1
Найпродaваният пpодyкт за отcлабвaне в свeта! Помoгна на мен и съпpyга ми и ще пoмогне на вас, pезyлтатът е видим след няколко дни, кyпиx го от тук----> shout.to/ketoex

2024.05.25 | 07:16

2
❤️ Г­­­о­р­е­щ­и­­ ­м­о­­­м­­и­­ч­е­­т­­а­­ ­­­в­­­и­­ ­­­о­­­ч­­а­к­в­­­а­т ­­­-­­ X­1­8­­­.­­F­­U­N

2024.05.31 | 14:43

3
Горкото мило момченце!Дано е в по-добър свят от нашия!

2024.05.31 | 14:44

4
Горкото мило момченце!Дано е в по-добър свят от нашия!

Добави коментар

Водещи новини