Разбиха мрежа за наркотрафик в Испания

  • 21 април 2024 14:16

  • 381
  • 2
Разбиха мрежа за наркотрафик в Испания
© Novini.bg/ Canva

В Испания разбиха най-голямата престъпна мрежа за трафик на наркотици в източната част на Иберийския полуостров. Акцията е проведена в открито море, когато трафикантите са транспортирали 1165 килограма кокаин, скрит в платноходка, пътуваща от Суринам за Валенсия.

Операцията е дело на агенти на Националната полиция, които са действали съвместно с Митническия надзор на данъчната агенция и с техни международни партньори. Самото разследване започва през 2022 година, когато са следени източноевропейски трафиканти, свързали се с испанската престъпна група.

В Испания разбиха престъпна група, обирала домовете на футболисти

Наблюдавани са над 300 души, подслушвани са около 100 телефонни линии и са установени различни транзакции, след което на Канарските острови е локализирана платноходката, с която е трябвало да бъде прекаран наркотикът.

Проследена е още една лодка, на която са прехвърлени голяма част от пакетите и така е осуетена доставката на над два тона наркотик, предаде БНР.

Арестувани са 31 души, сред които и тарторът с прякор "Wikipedia Narco", който е организирал цялата схема. Според полицията той се занимава с наркотрафик от 30 години и е известен с това, че разказва за операциите си за в интернет портали.

При разследване извършено заедно със службите на Съединените щати, Великобритания, Нидерландия, Франция и Ирландия е установено, че той разполага с капитал от над 10 милиона евро за разплащане. При ареста се е барикадирал в къщата и е насочил оръжие към полицаите, но те са успели да го неутрализират.

При претърсването на три от лодките му са иззети вещи на стойност 4,2 милиона евро, отделно 44 превозни средства, 40 маркови часовника, 60 произведения на изкуството, 54 мобилни телефона, виртуален портфейл за криптовалута и три пистолета. Запорирани са 44 имота и са блокирани 74 банкови сметки.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
381 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.04.21 | 20:07

1
Найпродaваният пpодyкт за отcлабвaне в свeта! Помoгна на мен и съпpyга ми и ще пoмогне на вас, pезyлтатът е видим след няколко дни, кyпиx го от тук----> shout.to/ketoex

2024.05.25 | 07:17

2
❤️ Г­­­о­­р­­е­щ­и­­­ ­­м­­­о­­м­и­ч­­е­т­­а­­­ ­­в­и­­­ ­­о­­­ч­­­а­­­к­­в­а­­­т ­­-­ X­1­­­8­.­­­F­­­U­­­N

Добави коментар

Водещи новини