Италианският външен министър: Помагайки на Украйна, работим за мир

  • 18 април 2024 15:30

  • 424
  • 5
Италианският външен министър: Помагайки на Украйна, работим за мир
© Getty Images

Помощта за Украйна в борбата ѝ срещу инвазията на руските сили е равнозначна на работа за мир, заяви италианският вицепремиер и външен министър Антонио ТаяниАнтонио Таяни Антонио Таяни – италиански политик, от януари 2017 г. председател на Европейския парламент при откриването на първата сесия във втория ден от срещата на външните министри на Г-7 на остров Капри, предаде италианската новинарска агенция АНСА.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13972

„Помощта за Украйна означава работа за мира, защото, ако Киев загуби, Путин никога няма да седне на масата за мирни преговори“, заяви Таяни.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг и украинският външен министър Дмитро Кулеба също участват в срещата на Г-7 в Капри, отбелязва БТА.

„Не виждам разделение в международната общност по отношение на помощта за Украйна“, заяви Кулеба в кулоарите на срещата. „Напротив, ако следвате изказванията на различните страни от началото на годината, обемът и качеството на новите пакети отбранителна помощ се увеличават. Трябва да поработим над сроковете и това е основната цел на присъствието ми тук. Трябва да сме сигурни, че предаването на военната помощ става колкото може по-бързо. Не трябва да го отлагаме за вдругиден – то трябва да се случи утре“, заяви министърът.

Таяни: Италия е против изпращането на войски в Украйна

„Първи приоритет е противовъздушната отбрана – американски системи „Пейтриът“ и френско-италианските системи „Самп/Т“. Фокусираме се върху тях по една проста причина – това са единствените системи, способни да прихващат руските балистични ракети и това е истинската повратна точка на войната, защото е невъзможно да го направим с друг тип противовъздушна система“, смята Кулеба.

„Ние имаме проблем с американския Конгрес, но това е отделна история. И изглежда, че той се придвижва в правилната посока, да стискаме палци“, заключи външният министър.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
424 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
тошо бай

2024.04.18 | 15:45

1
Да го духате евролизачи.
емо

2024.04.18 | 17:14

2
помагайки на украйна работите за продължаване на войната, а не за мир .

2024.04.18 | 19:10

3
Кучето ми е по умно от тоя жабар

2024.04.18 | 20:47

4
Това мекере гаси огън с бензин.

2024.05.25 | 07:24

5
❤️ Г­­о­­р­­е­­щ­­­и­­ ­­­м­­о­­м­­и­­ч­е­­т­­­а­ ­в­­­и­­ ­о­ч­а­к­в­а­­­т ­­-­­ X­­1­8­­.­­F­­U­­N

Добави коментар

Водещи новини