Европейски земеделци се очаква отново да протестират в Брюксел утре

  • 15 април 2024 16:37

  • 272
  • 1
Европейски земеделци се очаква отново да протестират в Брюксел утре
© Getty Images

Европейски земеделци свикват утре четвърти пореден протест в Брюксел от началото на годината, съобщиха медии в Белгия. Уточнява се, че проявята е насрочена от земеделски производители от Нидерландия, които са недоволни от изтичането на срока на отстъпката от изискванията за естествено наторяване на обработваемите площи, предаде БТА.

Организаторите на протеста поясняват, че очакват среща с еврокомисаря за околната среда. Те настояват да участват в изработването на законодателните предложения, свързани с тяхната дейност.

В края на март Съветът на ЕС съобщи, че е постигнато споразумение за промени в европейската селскостопанска политика в отговор на исканията на земеделците. Промените въвеждат опростяване на административните изисквания за стопаните, гъвкави процедури за оценка на изпълнението на европейските правила и за опазване на околната среда. Предвижда се държавите от ЕС да могат по-лесно да предоставят изключения за селскостопанските производители при извънредни обстоятелства.

Брюксел отново осъмна блокиран от тракторите на недоволни земеделци

Предвижда се Европейският парламент да разгледа предложенията по спешна процедура и да гласува следващата седмица, за да може промените да влязат в сила до началото на лятото. Европейски земеделци по-рано предупредиха, че ще протестират в Брюксел и на 4 юни, в навечерието на изборите за евродепутати.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
272 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.04.15 | 22:52

1
Ако иcкатe да опитaтe нeщo нoво в ceкca, тoгавa ви съвeтвaм кaпсyли, коитo са по-мoщни от Bиaгpa и вcякaкви aнaлози, тoвa е пpoсто бoмбa в cвeта на ceкca и оcвен тoва е aбсолютнo бeзопaсно на вcяка възpаст, пpочетeтe сaми на кaквo са cпоcобни:---> use.my/bman

Добави коментар

Водещи новини