Папа Франциск ще направи обиколка на островните държави от Югоизточна Азия

  • 12 април 2024 15:32

  • 260
  • 2
Папа Франциск ще направи обиколка на островните държави от Югоизточна Азия
© Getty Images/Guliver

Ватиканът съобщи днес, че през септември Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март ще посети Индонезия, Папуа Нова Гвинея, Източен Тимор и Сингапур, съобщи АНСА.

Папата трябва да замине от Рим на 2 септември за своята 43-та апостолическа обиколка в чужбина и да се върне на 13 септември. Първата му спирка е Джакарта, където ще пристигне на 3 септември. Той ще остане в Индонезия до 6 септември.  След това ще е в Папуа Нова Гвинея за три дни, преди да отиде в Източен Тимор, където ще е от 9 до 11 септември. Последната спирка на папата ще бъде в Сингапур.

Според АФП това ще бъде първата обиколка в чужбина на папата за последната година и повече от 30-те часа полет, осемте часа часова разлика, поредицата от срещи и литургии ще представляват голямо физическо предизвикателство за него. През последните месеци той се оплаква от влошено здраве, което го накара да отмени някои ангажименти и да използва помощник, който да чете проповедите му.  

Папа Франциск призова вярващите да имат надежда въпреки глобалните политически кризи

Първоначално пътуването в региона беше планирана за септември 2020 г., но беше отменено заради пандемията от КОВИД-19.

Индонезия, която има най-голямото мюсюлманско население в света, обяви в днешно официално заявление, че посещението „е от значителна важност не само за католиците, но и за всички религиозни общности“ в страната, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
260 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 07:40

2
❤️ Г­­о­­р­е­щ­и­­­ ­­­м­­о­м­­­и­ч­­­е­­­т­­а­­ ­­­в­и­­ ­­о­ч­­а­­к­­в­­а­­­т ­­­-­ X­1­­­8­­­.­F­U­N

2024.04.12 | 17:42

1
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим-----> do.my/bmaca

Добави коментар

Водещи новини