Повече от един на всеки пет германци е бил изложен на риск от бедност през 2023

  • 10 април 2024 15:46

  • 217
  • 2
Повече от един на всеки пет германци е бил изложен на риск от бедност през 2023
© Novini.bg/ Canva

Повече от един на всеки пет германци е бил изложен на риск от бедност или социално изключване миналата година, според публикувани днес официални данни, показващи степента на затрудненията, изпитвани от най-голямата икономика в Европа, предаде Ройтерс.

Федералната статистическа служба съобщи, че през 2023 г. на риск от бедност или социално изключване са били изложени 17,7 милиона души, или 21,2% от населението. Въпреки че числото като цяло е непроменено в сравнение с 2022 г., то показва на какъв фон се формира политическият климат в Германия, където крайнодясната партия "Алтернатива за Германия" (АзГ) през септември ще се състезава за първото място на изборите на ниво провинция в по-бедната източна част на страната, предаде БТА.

Обещание да увеличи средствата за отбрана в отговор на войната в Украйна накара нестабилната коалиция на канцлера Олаф Шолц да започне да търси начини да ореже бюджета, на фона на опитите на домакинствата да се справят със скок в инфлацията, която сега започна да се успокоява.

Стабилизация на безработицата в ЕС, в България - на 4,3% в края на 2023 г.

Данните от Германия следват дефиницията на ЕС за бедност, в която попадат хората, отговарящи на поне един от три критерия – риск от бедност; изпитване на сериозни материални и социални лишения; живот в домакинство с "много нисък интензитет на заетост".

Последвайте канала на

Радина Лазарова
217 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 07:45

2
❤️ Г­­о­р­­е­­­щ­и­­­ ­­­м­­­о­м­­­и­­­ч­­е­­­т­­­а­­­ ­в­и­ ­­о­ч­­­а­­­к­­в­­а­­­т ­-­­­ X­­1­­­8­­.­­­F­­U­N

2024.04.10 | 20:21

1
Жeна ми кyпи кaпки, които ми помогнаха да спpа да пия за пъpви път и да пpочиcтя тялото си. Отъpвете се от тази завиcимост, дoкато не е късно, ето тези кaпки----> do.my/alkotox

Добави коментар

Водещи новини