Луфтханза е на ръба на стачка

  • 28 август 2012 14:17

  • 845
  • 0
Луфтханза е на ръба на стачка
©

Клиентите на "Луфтханза" са изправени пред опасността от отмяна на стотици полети, след като тази сутрин пропадна и последният отчаян опит за преговори, които да предотвратят стачката, готвена от бордните служители на водещия германски авиопревозвач.

Воденият от 13 месеца спор за заплатите и условията на труд между компанията и профсъюза UFO приключи без споразумение, съобщи агенция "Ройтерс", позовавайки се на говорителя на "Луфтханза".

От синдиката, който представлява работещите в кабинните екипажи на всички германски авиокомпании, включително 18 000 служители на "Луфтханза", отказаха коментар.

Източник, близък до UFO, обаче каза, че преговорите са пропаднали късно вечерта в понеделник. Организацията предупреди миналата седмица, че ако не постигне споразумение с компанията, ще прибегне до стачни дейности.

За вторник не е планирано прекъсване на дейността, но пътниците ще бъдат известявани почти в последния момент за провалени или отложени полети, когато започне протестът.

Профсъюзът се опитваше да издейства на служителите с 5% по-високи заплати след тригодишен период без увеличения, както и обещание от страна на работодателя да не наема временен персонал за своите полети. UFO се противопостави на плановете на "Луфтханза" да наема стюардеси на граждански договор за някои от полетите си от Берлин въпреки издаденото по-рано тази година становище на немски съд, че в това няма нищо незаконно.

Евентуална стачка на бордните екипажи ще доведе до отмяна на стотици полети и съответно до значителни загуби за компанията.

Последвайте канала на

Novini.bg
845 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини