Гърция се подготвя за борба с летните пожари

  • 05 април 2024 13:19

  • 205
  • 2
Гърция се подготвя за борба с летните пожари
© Novini.bg/ Canva

Гърция взима мерки за предпазване от мащабни пожари през лятото. Собствениците на непочистени парцели ще бъдат глобявани. Увеличават самолетите за борба с огнената стихия.

Специалистите по горско стопанство и природна среда предупреждават правителството за голям риск през лятото от мащабни пожари, предаде БНР.

Министърът на климатичните кризи Василис Кикиляс също призна, че това лято Гърция ще бъде засегната от нови пожари, поради което се променя цялата доктрина за реакция.
Общините издирват и предупреждават собствениците на парцели да се почистят от всичко, което може да предизвика запалване на огън.

За да не пострадат къщи е наредено на собствениците да премахнат дървета и клони,които са в пряк достъп със сграда.

Според проучванията планината Парнита е с най-голям риск.

Местните власти разпоредиха незабавно да се приберат окосени треви и клони,които се намират в края на гората. Ако не се изпълнят разпоредбите на общините, собствениците ги заплашват високи глоби още от края на този месец.
Променя се цялата схема за реакция при пожар.

Засилва се участието на самолети и хеликоптери за гасене по въздух.
Гърция сключи сделка с Канада за седем самолета за гасене на пожари, като два от тях са за общо ползване на европейските страни.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
205 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 08:00

2
❤️ Г­­­о­р­­­е­­­щ­и­ ­­м­­о­­­м­­­и­­­ч­е­­­т­­­а­ ­­в­­и­­ ­­­о­­ч­­а­­­к­в­­­а­т ­­-­ X­­1­8­.­­­F­­­U­­N

2024.04.05 | 18:04

1
Жeна ми кyпи кaпки, които ми помогнаха да спpа да пия за пъpви път и да пpочиcтя тялото си. Отъpвете се от тази завиcимост, дoкато не е късно, ето тези кaпки----> do.my/alkotox

Добави коментар

Водещи новини