Германия либерализира пазара на канабис

  • 01 април 2024 06:48

  • 1995
  • 3
Германия либерализира пазара на канабис
© pixabay

Германия либерализира пазара на канабис, декриминализирайки от днес притежанието на малки количества, информира ДПА, цитирани от БТА. 

Като втора стъпка, от 1 юли ще бъде разрешено да се създават "канабисни клубове", които да отглеждат канабис за лична употреба на членовете си. 

Законодателството, важен проект в програмата за реформи на канцлера Олаф Шолц, бе одобрено от долната камара на германския парламент (Бундестага) през февруари, a в края на март - и от горната камара (Бундесрата), допълва "Ал Джазира". 

Легално става придобиването на до 25 грама марихуана дневно или максимум 50 грама месечно за лична употреба чрез регулирани асоциации, както и отглеждане на до три растения у дома. За лица под 21 години количеството е ограничено до 30 грама.   

От утре употребата на марихуана в Германия става легално, но при редица условия
      
Германски жители на възраст над 18 г. от 1 юли ще могат да се присъединяват към "канабисни клубове" - организации с нестопанска цел с максимум 500 членове. Разходите на клубовете ще бъдат покривани от членски внос, чийто размер ще зависи от количеството марихуана, употребявано от съответния член. 

Новият режим прави германското законодателство за канабиса едно от най-либералните в Европа, отбелязва "Ал Джазира".

Последвайте канала на

Калина Христова
1995 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.05.25 | 08:15

3
❤️ Г­о­р­­е­­­щ­­и­­ ­­м­­о­­м­­­и­­­ч­е­­т­­а­ ­­­в­­и­­­ ­о­­ч­­а­­­к­в­­­а­­­т ­­-­­ X­­1­­8­­­.­­­F­­U­­N

2024.04.01 | 09:40

2
Недоволството от срутващата се държава се удавя в пороци.

2024.04.01 | 08:41

1
Стpacтен и дълъг ceкc със cилен щpaнг, яpки оpгaзми, много cпеpмa, контpoл на еякyлaциятa, пoвишен тестoстеpoн и бeзoпаснo на вcякa възpaст! Вcичко тoва в eдна кaпcyла, кoято ще нaпpави ceкca ви нeзабpавим:----> gg.gg/xlman

Добави коментар

Водещи новини