Папа Франциск изглеждаше в по-добро здраве на днешната аудиенция

  • 27 март 2024 15:12

  • 150
  • 1
Папа Франциск изглеждаше в по-добро здраве на днешната аудиенция
© gettyimages

Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март, който напоследък не е в добро здравословно състояние, изглеждаше в по-добро здраве днес по време на натоварената програма от католическата Страстна седмица, предаде Ройтерс.

Осемдесет и седем годишният свети отец прочете изцяло предварително подготвените си текстове на редовната си седмичната си аудиенция, изглеждайки по-силен, отколкото на предишните аудиенции, на които негов помощник поемаше по-голямата част от четенето.

Франциск отправи нови призиви за мир в Украйна и Близкия Изток и поздрави двама мъже в аудиторията, израелец и палестинец, като каза, че и двамата са загубили дъщерите си в продължаващата война между Израел и палестинската илямистка групировка "Хамас". Той ги описа като двама приятели, "които се обичат и които са преживели едно и също разпятие". 

Повече от месец Франциск страда от бронхит и грип, което го накара да ограничи публичните си изяви, да отмени някои срещи и да постъпи в болница в Рим за медицински прегледи. Опасенията за състоянието му се подновиха преди три дни, когато той пропусна проповедта си на службата на католическата Цветница на площад "Свети Петър".

Понтификът ще води редица служби, предшестващи католическия Великден тази неделя, отбелязва Ройтерс.

Франциск, който е с ограничена подвижност поради проблем с коляното, пристигна днес в залата за аудиенции "Павел Шести" с бастун, а не в инвалидна количка, която използва понякога, пише БТА.

Папа Франциск проведе служба за католическата Цветница, без да прочете проповедта си

Той изглеждаше в добро настроение, докато разказваше на вярващите, че събитието е било преместено на закрито в последния момент, което е принудило събралите се хора да се преместят от площад "Свети Петър" заради дъжда.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
150 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.03.27 | 16:13

1
Стpacтен и дълъг ceкc със cилен щpaнг, яpки оpгaзми, много cпеpмa, контpoл на еякyлaциятa, пoвишен тестoстеpoн и бeзoпаснo на вcякa възpaст! Вcичко тoва в eдна кaпcyла, кoято ще нaпpави ceкca ви нeзабpавим:----> gg.gg/xlman

Добави коментар

Водещи новини