НАТО трябва да създава повече "стратегически затруднения" на Русия

  • 27 март 2024 14:39

  • 244
  • 5
НАТО трябва да създава повече "стратегически затруднения" на Русия
© gettyimages

Целта на Запада трябва да бъде създаване на повече „стратегически затруднения“ за Русия в опита му да управлява поведението ѝ, а първи приоритет трябва да бъде спиране на агресията срещу Украйна, област, в която НАТО не прави достатъчно, каза шведският външен министър Тобиас Билстрьом в интервю за изданието „Юроактив“, цитирано от Укринформ.

“Трябва да разберем, че Русия е съсед, който се държи безотговорно, който заплашва света с безотговорни ядрени заплахи и идея за възстановяване на неговата бивша империя за сметка на независими суверенни държави (…) Трябва да сложим край на това”, каза Билстрьом.

В коментар за призива на френския президент Еманюел Макрон  за "стратегическа неопределеност" по отношение на Русия и за намека му за възможността западни военни да бъдат разположени в Украйна, Билстрьом каза, че що се отнася до френското предложение „за обучение на украински персонал на украинска земя, то не е на дневен ред за Швеция“. Той посочи, че Стокхолм намира разгръщащия се дебат около коментарите на Макрон за „ненавременни и разсейващи“.

„За да (спрем Русия), ние преди всичко трябва да спрем агресията срещу Украйна”, каза Билстрьом. “Не всички страни разбират нуждата от неотложни действия, която е налице. Тези държави трябва да разберат, че конфликтът е тук и че трябва да се справим с него.”

Той посочи, че осигуряването на повече военно оборудване за Украйна "не е въпрос на промишлен капацитет" и "се свежда до политическо лидерство и политическа воля", като отбеляза, че САЩ и Европа имат по-голям съвместен капацитет за производство в сравнение с Русия, пише БТА.

Северна Македония отбелязва четвъртата годишнина от членството си в НАТО

Швеция ще се присъедини към инициативата, предложена от Чехия, за осигуряване на боеприпаси от трети страни и ще отпусне 30 милиона евро по нея.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
244 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
ФРЕН СКИТЕ КОРАБИ

2024.03.27 | 16:28

4
БЯХА ЗА КИТАЙ
СЕГА

2024.03.27 | 16:29

5
ЩЕ ГИ ДОСТАВИТЕ! ЗА ДА НЕ ЛАПАТЕ ЯДРЕНИ БОМБИ!

2024.03.27 | 16:14

3
Стpacтен и дълъг ceкc със cилен щpaнг, яpки оpгaзми, много cпеpмa, контpoл на еякyлaциятa, пoвишен тестoстеpoн и бeзoпаснo на вcякa възpaст! Вcичко тoва в eдна кaпcyла, кoято ще нaпpави ceкca ви нeзабpавим:----> gg.gg/xlman

2024.03.27 | 15:12

2
Точно заради стратегическите затруднения сърбаме и ние вашата попара. НАТО е най-нацистката и мръсна организация в света. Видяхме и, и ефективността в Кипър преди години. НАТО може да напада само държави като Либия, Афганистан и Сърбия. Това ако е отбранителен съюз аз съм трамвай.
Хахахаха

2024.03.27 | 15:04

1
С една дума трябва да сложим край на това ама и ние не знаем как..Русия ни Ева мамата

Добави коментар

Водещи новини