Северна Македония отбелязва четвъртата годишнина от членството си в НАТО

  • 27 март 2024 14:07

  • 192
  • 1
Северна Македония отбелязва четвъртата годишнина от членството си в НАТО
© Getty Images

Интеграцията на Република Северна Македония в НАТО и ЕС е най-добрият отговор на руските имперски амбиции, е заявил министърът на външните работи на Република Северна Македония Буяр Османи по време на отбелязването на четвъртата годишнина от членството на страната в НАТО и 75-ата годишнина от създаването на Алианса, съобщават от Министерството на външните работи на Северна Македония.

„Членството на Северна Македония в НАТО беше реализирано в много подходящ момент, преди началото на руската агресия в Украйна. По този начин страната е не само фактор за стабилизиране на региона, но и стимул за съседните държави, които имат воля и са готови да застанат зад общите евроатлантически ценности и цели“, е заявил Османи.

Пред представителите на дипломатитечския корпус в Северна Македония първият вицепремиер по европейските въпроси Боян Маричич е заявил, че страната с гордост може да каже, че мечтата на много поколения за членство в НАТО е сбъдната, а сбъдването на другата мечта, членство в ЕС, е по-реално от всякога.  

САЩ санкционираха кандидат за президент на Северна Македония

„Днешните обстоятелства потвърждават, че взехме правилното решение, че бяхме на правилната страна. Имаме сериозен аргумент за големите политически жертви, които направихме, защото те бяха полезни за гражданите и държавата. Както не се отказахме от НАТО, така, независимо от всички предизвикателства, няма да се откажем и от ЕС. Както при трудните решения за НАТО поставихме на преден план не личните или партийните интереси, а интересите на гражданите и държавата, така ще постъпим и по отношение на  членството ни в ЕС“, е заявил Маричич, цитиран в съобщението. 

Вчера с тържествено заседание и правителството на Република Северна Македония отбеляза четвъртата годишнина от членството на страната в НАТО.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
192 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.03.27 | 16:15

1
Стpacтен и дълъг ceкc със cилен щpaнг, яpки оpгaзми, много cпеpмa, контpoл на еякyлaциятa, пoвишен тестoстеpoн и бeзoпаснo на вcякa възpaст! Вcичко тoва в eдна кaпcyла, кoято ще нaпpави ceкca ви нeзабpавим:----> gg.gg/xlman

Добави коментар

Водещи новини