Гръцката лява опозиция внесе предложение за вот на недоверие към правителството

  • 26 март 2024 18:36

  • 1040
  • 1
Гръцката лява опозиция внесе предложение за вот на недоверие към правителството
© Getty Images

Лидерът на гръцкото опозиционно движение ПАСОК Никос Андрулакис внесе днес предложение за вот на недоверие към правителството на премиера Кириакос МицотакисКириакос МицотакисКириакос Мицотакис – гръцки икономист и политик. Мицотикис е роден  в Атина на 4 март 1968 г., съобщи в. „Катимерини“, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Смъртта на Алексей Навални 191

Аргумент за вота на недоверие е публикация в неделното издание на в. „Вима“, в която се твърди, че разпространеният звукозапис, който е основно свидетелство за обстоятелствата около железопътната катастрофа в прохода Темпе на 28 февруари миналата година, в която загинаха 57 души, е манипулиран.

При внасянето на предложението Андрулакис обвини правителството в „системно подкопаване на върховенството на закона“. Предложението е подкрепено от най-голямата опозиционна партия СИРИЗА, групата „Нова левица“, както и евроскептичната партия „Курс на свободата“.

Гръцката лява опозиция иска вот на недоверие срещу правителството

Председателят на парламента Константинос Тасулас каза, че тридневното обсъждане на предложението за вот на недоверие ще започне в 19:00 ч.

Гласуването по вота на недоверие винаги се провежда веднага след края на обсъждането в гръцкия парламент, но може да бъде отложено за 48 часа по искане на правителството.

Дори всички опозиционни партии да се обединят, се очаква правителството, което има комфортно мнозинство от 158 от общо 300 депутати в парламента, да оцелее вота на недоверие, отбелязва "Катимерини".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1040 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.03.26 | 19:04

1
Стpacтен и дълъг ceкc със cилен щpaнг, яpки оpгaзми, много cпеpмa, контpoл на еякyлaциятa, пoвишен тестoстеpoн и бeзoпаснo на вcякa възpaст! Вcичко тoва в eдна кaпcyла, кoято ще нaпpави ceкca ви нeзабpавим:----> gg.gg/xlman

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини