Напрегната битка за кметското място в Залцбург

  • 24 март 2024 13:44

  • 662
  • 1
Напрегната битка за кметското място в Залцбург
© Pixabay

Днес в 14 общини на провинция Залцбург и в едноименната провинциална столица се произвежда балотаж на кметските избори, предаде БТА.

Най-голям е интересът към изхода от оспорваната битка в град Залцбург, където мерят сили кандидатът на Австрийската социалдемократическа партия Бернхард Ауингер и на Австрийската комунистическа партия Кай-Михаел Данкл. В първия тур разликата между социалдемократа Ауингер и комуниста Данкл беше само 821 гласа - 17 547 гласа в полза на Ауингер срещу 16 726 гласа за Данкл. Много зад тях остана кандидатът на управляващата до този момент града Австрийска народна партия, за когото гласуваха едва 12 914 души.

Различни са темите, с които двамата кандидати се борят за гласове. Ауингер, който отива за трети път на втори тур след 2017 и 2019 година, поставя акцент на опита си в градската управа. Данкл е политикът на промяната, като отново се фокусира върху скъпите жилища в Залцбург. Какво всъщност ще се промени след изборите, ще се определи не само от въпроса кой ще стане новият градски лидер, но и от партийните преговори след втория тур на изборите и разпределението на ресорите, коментира австрийското радио и телевизия.

Непреки препоръки за изборите изказаха градските организации на Австрийската народна партия и на Австрийската партия на свободата. И двете са в подкрепа на Ауингер - по-малко левият кандидат. Зелената гражданска листа не е изказала препоръка.

Избирателната активност на втория тур на изборите вероятно ще бъде по-ниска от тази на първия тур - поне това очакват участващите в него. Въпреки това беше отбелязан нов рекорд на гласуване по пощата. Издадени са 15 203 изборни карти - значително повече от 13 741 изборните карти за първия тур, произведен на 10 март.

Кметските избори в Панагюрище ще са на 23 юни

Последвайте канала на

Десислава Станева
662 1

Коментари 1

Добави коментар

2024.03.24 | 15:30

1
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим-----> use.my/bman

Добави коментар

Водещи новини