ЕС налага санкции на свързаните с преследването и смъртта на Алексей Навални

  • 22 март 2024 15:51

  • 513
  • 2
ЕС налага санкции на свързаните с преследването и смъртта на Алексей Навални
© Gettyimages

Съветът на ЕС съобщи, че налага санкции на свързаните с преследването и смъртта на руския опозиционер Алексей НавалниАлексей НавалниАлексѐй Анато̀лиевич Нава̀лни (на руски: Алексей Анатольевич Навальный). Списъкът обхваща 33 длъжностни лица и две организации по силата на санкциите на ЕС за нарушения на човешките права по света.

Всичко по темата:
Смъртта на Алексей Навални 191

Под санкции попадат наказателните колонии ИК-3 и ИК-6, ръководителят на ИК-3 Вадим Калинин и негови заместници, съдиите Андрей Суворов, Кирил Никифоров, Евгения Николаева и Наталия Дудар. Включени са също служители от системата за изтърпяване на наказанията в Русия и от руското министерство на правосъдието.

В съобщението се уточнява, че вече 104 лица и 23 организации са под санкциите на ЕС за нарушаване на правата на човека. Всички те са под забрана за пътуване до ЕС, имуществото им в ЕС е запорирано, а подпомагането им от граждани и организации е забранено.

Спряха делото срещу затвора, в който почина Навални, за да няма теч на информация

Алексей НавалниАлексей НавалниАлексѐй Анато̀лиевич Нава̀лни (на руски: Алексей Анатольевич Навальный) беше бавно убит от Кремъл, заявява по този повод върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Жозеп Борел. Знаем, че Русия не е Путин и Путин не е Русия, ще продължим да подкрепяме руското гражданско общество, добавя той.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
513 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
емо

2024.03.22 | 18:14

2
замислете се колко ненормален е този ес, в който членуваме.

2024.03.22 | 16:16

1
в смисъл, че налага санкции на ЦРУ?

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини