Ученик направи жест, имитиращ насочен пистолет към италианския премиер Мелони

  • 20 март 2024 09:10

  • 416
  • 1
Ученик направи жест, имитиращ насочен пистолет към италианския премиер Мелони
© Getty images

Италиански гимназист направил жест по посока на италианския премиер Джорджа Мелони, имитиращ насочен към нея пистолет, предадоха АНСА и „Република“. Инцидентът се разиграл в сградата на Сената на италианския парламент вчера. Там Мелони представи позицията на Италия за предстоящата европейска среща на върха, която ще се състои тази седмица.

Ученикът бил част от група учащи се от гимназията „Риги“ в Рим, поканени да наблюдават дебатите в Сената. Когато гимназистът направил жеста към Мелони, охраната и придружаващия учениците преподавател се намесили. Впоследствие ръководителката на гимназията Чинция Джакомобоно заявила, че ще бъдат предприети съответните действия срещу момчето. 

Тя признала, че в гимназията имало крайнолеви ученици, които критикували дясното правителство на Мелони. Но в училището имало и крайнодесни ученици.

Самата Мелони заяви, че потресена от факта, че жестът на ученика е съвпаднал с годишнината от убийството в Болоня на 19  март 2002 г. на експертът по трудово право и реформи на пазара на труда Марко Биаджи, ликвидиран от представители на лявата групировка „Нови червени бригади“.

Последвайте канала на

Нора Виткова
416 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.03.20 | 11:17

1
Съпрyгата кyпи кaпcyли които подобpиxа ceкcа ни и пpомeниха живoта ни! Сeга съпpyгата ми е дoволнa и се чyвствaм като aлфa мъжки. Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим, eто тeзи кaпсyли:----> use.my/bioman

Добави коментар

Водещи новини