ЕК продължава работата по 4 наказателни процедури срещу България

  • 13 март 2024 15:19

  • 264
  • 2
ЕК продължава работата по 4 наказателни процедури срещу България
© Novini.bg/ Canva

Европейската комисия призовава България, Кипър и Словения да изпълнят задълженията по регламента за терористичното съдържание онлайн.

Европейската комисия изпрати мотивирани становища до трите страни-членки, в които настоява те да отговорят и предприемат необходимите мерки в рамките на два месеца. Оттам припомнят, че регламентът изисква терористичното съдържание онлайн в ЕС да се сваля от платформите в рамките на един час от постъпване на заповед за премахване, издадена от органите на държавите от Общността. 

Ако не направят необходимото, тя може да реши да сезира Съда на Европейския съюз, предаде БНР.

ЕК предава България на съд за управлението на водите

Също така Комисията призовава България  да транспонира правилно правото на ЕС за борба с расизма и ксенофобията, като ѝ изпрати допълнително официално уведомително писмо, след като изпрати първото през февруари 2021 г.

През юли 2023 г. България прие закон за изменение на Наказателния кодекс, с който частично бяха разрешени повдигнатите от Комисията оплаквания. Комисията обаче счита, че това изменение не отговаря напълно на изискванията расистките и ксенофобските подбуди да бъдат утежняващо обстоятелство за всички престъпления или да се гарантира, че тези подбуди се вземат предвид при определянето на санкциите.

Комисията изпрати до България също така официално уведомително писмо, че не е транспонирала правилно директивата за правото на достъп до адвокат, която цели да осигури достъп до защита от най-ранните етапи на производството за лицата, за които е издадена европейска заповед за арест, както и за заподозрените лица и обвиняемите в наказателното производство.

Мотивирано становище пък е изпратено до страната ни за неспазване на задълженията по рамковата директива за морска стратегия, която цели да се постигне добро екологично състояние на моретата и океаните и същевременно да се гарантира, че техните ресурси се управляват по устойчив начин. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
264 2

Коментари 2

Добави коментар

2024.03.13 | 19:00

2
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим:=====>> use.my/man

2024.03.13 | 15:25

1
Европейския Съюз ни прецака яко с тези мигранти

Добави коментар

Водещи новини