Крайнодясна унгарска партия праща роми в ЕС

  • 26 август 2012 07:10

  • 3723
  • 17
Крайнодясна унгарска партия праща роми в ЕС
©

Крайнодясната опозиционна партия Йобик в Унгария призова към нулева толерантност спрямо престъпността и "паразитния начин на живот" на ромите, предаде Ройтерс.

Ромското малцинство в Унгария, с население 10 милиона души, наброява между 500 и 700 хиляди души, посочва Ройтерс. Напрежението между ромите, които са най-бедната и дискриминирана част от населението на страната, и останалите унгарци, се изостриха значително през периода на рецесия на унгарската икономика и значителното увеличение на броя на безработните.

"Ние трябва да се справим със стотиците хиляди роми, които живеят извън закона. Трябва да покажем нулева толерантност към ромската престъпност и паразитния им начин на живот", заявил председателят на Йобик Габор Вона пред участниците в митинг на "Площада на героите" в центъра на Будапеща по случай петата годишнина от създаването на забраненото паравоенно движение "Унгарска гвардия". Според Ройтерс в митинга участвали няколкостотин души..

"Ако те не искат да си отидат, ще потърсим помощ от Брюксел", подчертал Вона, чиято партия - втората по брой на депутати опозиционна партия в парламента - иска да извади Унгария от Европейския съюз. "Трябва да ги помолим да приемат неколкостотин хиляди от нашите граждани за няколко години и да се опитат да ги научат на европейска култура. Ако успеят, ние ще ги приемем обратно", заявил Вона.

Последвайте канала на

БТА
3723 17

Свързани новини

Коментари 17

Добави коментар
вече сме двама....

2012.08.27 | 18:29

17
Един нагледен и твърде поучителен пример за нас точно и за всички други лицемерни, но и безкрайно тъпи ТОЛЕРАСТИ ..... Винаги съм казвал и ПАК КАЗВАМ-това е раса, по-близко до животното,отколкото до човека! А пък с HOMO SAPIENS-а НЯМА,НИКОГА НЕ Е ИМАЛА И НИКОГА НЯМА ДА ИМА НЕЩО ОБЩО!!!!!...... Грешка някаква на еволюцията на живота на Земята и не случайно са ги изгонили някога от родината им! Както ни подсеща №15,с който съм АБСОЛЮТНО СЪГЛАСЕН и до когото ТВЪРДО ЩЕ ЗАСТАНА,когато дойде времето да разпратим всеки там,КЪДЕТО МУ Е МЯСТОТО!

2012.08.27 | 18:28

16
Навсякъде уродите са едни и същи, никой не може да ги трае, но никой не прави нищо по въпроса, защото криворазбИРАЩИТЕ "хуманисти" им пазят правата (само дето уродите нямат нищо общо с човешката раса, ама това никой не го отчита), а тука ги милват с перце 20 и няколко години разни дебилни мутри, минаващи в извратеното ни жалко подобие на 5-разредна държава за "политици", защото иначе няма как да ги "изберат",което си ги знаят в Европката, ма им дреме, тях ги устройва явно така. А съответно изродите се множат, благоденстват си на гърба на простото стадо, дрискат по минимум 10 малки изчадийца, дават им "социални", надвишаващи четирицифрени суми в много от случаите. А белите идиоти си мучат кротко, докато им бъркат в джоба и им крадат от мизерната 400-левова заплатка (и това при тези , които имат щастието въобше да получават заплатка), за да хранят и поят най-нисшето от най-нисшето, една 100% грешка на природата. Говорят унгарците... да видят тук какво е, да видят тука калко много са изчадията, как неконтролируемо са множат, колко станаха само за 20-ина години, как превземат цели села и градове, как до 1-2 десетилетия най-много ще са повече от белите, останали по принуда или невъзможност да се махнат, тук! След като "умниците" не могат да проумеят, че решението за премахване на проблема е едно и толкова просто, да си понясят полседствията (в глобален аспект имам предвид), защото скоро ще стане обратното - няма да има мангалски гета, а ще има гета на останалите и държави, превзети от мангала без бой дори, както тука глупаците направо доброволно им предоставят българската земя (ето, дори в момента мангалина препуска с каруцата отпред на улицата, от сутринта това е сигурно 20-та каруца вече). Ами стойте си, дръвници и си чакайте, от ще дойде! Като бе щат да ги премахнат, да ги сберат изродите и да ги изселят на някакви далечни острови в някой океан, под постоянно военно наблюдение и охрана, за да не бягат. То и индийските им преки роднини са ги изгонили някога от държавата, защото не са можели да ги понасят (което ги прави, гадовете,пряко виновни за мангалската инфестация на света). Показателно.
българина

2012.08.27 | 18:27

13
интересно...в Унгария имало 500-700 хиляди роми, а в България са малко по-малко по статистически данни ! Мислех си, че сме с най-много мангали в ЕС

2012.08.27 | 18:27

15
Бъркаш. В България циганите са повече от Унгария. Населението на Унгария е почти двойно повече. А при нас е по-малко. Така че съотношението е друго. Примерно при тях на 10 човека се падат 3-ма циганина, а при нас на 6 човека се падат 3-ма циганина. :) Това означава, че на нас са ни в повече и според мен една хубава реформа е да бъдат изолирани да живеят и да се препитават сами в една зона, където няма хора.
Сигани

2012.08.27 | 18:27

14
От 100 циганина 97-98 са брак ... излизат само 2-3 дет се образоват качествено и се реализират някъде с 300 зора. Това племе не иска да се интегрира , на него му е по-удобно да паразитира.Хубавото за нас е ,че скоро предвиждам да плъзнат по другите европейски страни , просто защото в България не остана какво да се краде.
fuck turk

2012.08.27 | 18:27

12
Всички мангасари в товарни влакове и право в турция ! Време е да се съберат със себеподобните си !

2012.08.27 | 18:27

11
Никой, обаче, освен нас, не се сети да представя страната си някъде на конкурс с циганка. xDD Глупостта и чалгата не прощават. Срама и позора си остават за нас.
mitko

2012.08.27 | 18:26

10
mrasni ciganski paraziti, hitler im trqbva na tezi izrodi
ТЛСМ

2012.08.27 | 18:26

7
Ама как го написали... най-бедната и дискриминирана част от населението все едно останалите хора са виновни че от циганин нищо не става....

2012.08.27 | 18:26

9
Те французите ако можеха да ги превъзпитат нямаше да ги депортират като циганите от нацистите през втората световна война , а после да се пишат демократи и културна нация ! Да вземат и да ни покажат как се интегрира туй що не му е мястото в Европа , а в някоя държава примерно като Бангладеж или Мианмар !

2012.08.27 | 18:25

6
Да ги пратим на западняците да им се радват примерно 50 или 60 години нали ги смятат за хора да видят в каква грешка са ! Единствено човек ( или народ който не ги познава може да ги харесва и да желае да ги превъзпита или приобщи ние които ги познаваме не страдаме от подобни утопии и желания )!
ХА-ХА

2012.08.27 | 18:26

8
Тъкмо ако се отървем от тях поне един единствен път ние ще си изберем и депутатите и министрите и още много други неща и няма да има служебно спечелени избори както до сега 22 години ! Единствено в страни от третият свят напълно неграмотните имат право да гласуват и в България също горедйте се със родината си (член на ЕС и НАТО и на общността на държавите от третият свят по всичко личи )!

2012.08.27 | 18:25

5
Трябва да ги заселим някъде да живеят сами , в някой резерват или на някой остров и който реши да го напусни да го демотивираме със някоя картечница примерно !

Добави коментар

Водещи новини