Зеленски отхвърли предложението на папата за преговори между Русия и Украйна

  • 11 март 2024 10:03

  • 502
  • 4
Зеленски отхвърли предложението на папата за преговори между Русия и Украйна
© Gettyimages

Украинският президент Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога отхвърли идеята на Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март за преговори между Украйна и Русия.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13435

В своето видеообръщение Зеленски определи думите на Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март пред швейцарска телевизия като виртуално посредничество и каза, че такова предложение няма нищо общо с усилията на представителите на различни религии, които са на фронта с украинските войници.

"Те ни подкрепят с молитви, с разговори и с дела. Това всъщност представлява връзката между църквата и народа", посочи Зеленски.

"А не отнякъде, на разстояние от 2500 км, да се прави виртуално посредничество между някой, който иска да живее, и някой, който се опитва да те унищожи", каза украинският президент, предава БНТ.

Зеленски и придружаващата го делегация пристигнаха в Истанбул

Вчера директорът на пресслужбата на Ватикана Матео Бруни уточни, че Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март не е призовавал Украйна да се предаде. Той е използвал думите "бяло знаме" в отговор на въпрос на интервюиращия, който също се е изразил така и като знак за спиране на бойните действия и за примирие, което да се постигне със смелост за преговори.

В Украйна Русия атакува с дронове и тази нощ – в 2.30 ч. бяха задействани сирените в Одеса. Жителите на града бяха призовани да се укрият, докато не бъде даден отбой на тревогата.

Местни медии съобщиха, че дроновете са били много и са летели на вълни от акваторията на Черно море.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
502 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
USSR

2024.03.11 | 14:32

4
Командирите и бойците на елитните части на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са недоволни от рокадите във военното ръководство на страната и сериозно обсъждат свалянето на Володимир Зеленски, разкри за РИА Новости източник от руските сили за сигурност. "Нашите специалисти получиха достъп до ресурс, в който комуникират представители на различни елитни части на врага, като морска пехота, специални сили, разузнаване, специални части на Службата за сигурност на Украйна (СБУ), както и различни националистически батальони. Това са висококвалифицирани специалисти, които са явно недоволни от смяната на командването.Те сериозно обсъждат варианти за сваляне на сегашното правителство и командването на ВСУ“, уверява събеседникът на агенцията. Той уточни, че специалистите са получили достъп до затворен канал в Telegram, наречен ParaBelum, който се състои от "радикални бойци от елитните части на ВСУ“. В материали, представени пред РИА Новости, военните изразяват недоволство от действията на Зеленски и новия главнокомандващ ВСУ генерал Александър Сирски, който бе назначен преди около месец на мястото на Валерий Залужни. Така командирът на разузнавателната група на 80-та отделна десантно-щурмова бригада на ВСУ Максим Шевцов с позивна "Зима“ призовава членовете на ParaBelum да свалят Зеленски. "Ако хората не се застъпят за Залужни, ако военните не се застъпят за Залужни, тогава този плъх (Зеленски –бел. ред. ) ще торпилира всички. Нека унищожим този зелен плъх и сложим Залужни! < ...> Всъщност Зеленски трябва да бъде сменен, а не Залужни. Този плъх усеща, че има нулев рейтинг, а Залужни има по-висок и се опитва да го торпилира“, се казва в гласовото съобщение на "Зима“.

2024.03.11 | 10:19

3
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим=---->> use.my/man

2024.03.11 | 10:13

2
bravo na evreiskiat pe dal prav e da ne pregovaria toi skoro si gubi darjavata i niama za kakvo da pregovaria
ШИБАМ УКРАИНСКИ КУPBИ

2024.03.11 | 10:10

1
АНГЛИЧАНИТЕ НЕ ДАВАТ.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини