Германските компании все повече подават заявки за издаване на патенти

  • 05 март 2024 11:58

  • 1597
  • 2
Германските компании все повече подават заявки за издаване на патенти
© GettyImiges

Броят на заявките за патенти през 2023 г. в Германия се е увеличил с 3,4 на сто спрямо 2022 г., след като се понижи рязко по време на пандемията от КОВИД-19. Това сочат данни на Германското ведомство за патенти и търговски марки (DPMA), публикувани днес и цитирани от ДПА.

През миналата година германски компании, изследователски институти и индивидуални инвеститори са подали 38 469 заявки за издаване на нови патенти. Други 20 187 заявки са подадени от чужбина.

По-голямата част от тях са депозирани от фирми, предимно от сектора на автомобилната индустрия. Водещ е производителят на автомобилни части "Бош" (Bosch) - с 4160 заявки за издаване на патент, следван от автомобилостроителните концерни Мерцедес-Бенц (Mercedes-Benz) - 2046 заявки и Бе Ем Ве (BMW) - 1963 заявки, предаде БТА.

ЕС завежда дело в СТО срещу Китай в защита на високотехнологичните си патенти

Тези данни обаче не очертават пълна картина на ситуацията, свързана с патентите във Федералната република, тъй като някои големи германски компании предпочитат да кандидатстват за издаване на нови патенти пред Европейското патентно ведомство (ЕПВ - EPO). Сред тях е и германският индустриален гигант "Сименс" (Siemens). 

Най-значителен е делът на заявките за нови патенти в промишлените сектори машиностроене (40 на сто) и електротехника (30 на сто).

Последвайте канала на

Калина Христова
1597 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.03.05 | 17:49

2
Cъпрyгата кyпи капсyли, кoитo пpомeниxа нaшия ceкс и cпaсиxа бpака ни, eфeктът бeше пpосто бoмбa: жeлязнa еpeкция, дълъг и стpаcтeн ceкc, ярки оpгазми и отново се чyвcтвам млaд и жeна ми е дoвoлна. Cъжaлявaм сaмо, че не съм oпитвaл тeзи капcyли по-paно! Ceгa ги съвeтвaм на вcички, cъпpyгaтa ги кyпи тyк:----> use.my/man
баба гицка

2024.03.05 | 12:27

1
Ще духам безплатно на всеки читател от скапания соросоиден сайт, ако се присъедини към американското ЛГБТ общество! Слава Украини ✌

Добави коментар

Водещи новини