Дясната опозиция осъди плановете за легализиране на канабиса в Германия

  • 05 март 2024 07:23

  • 771
  • 5
Дясната опозиция осъди плановете за легализиране на канабиса в Германия
© pixabay

Дясната опозиция в Германия осъди плановете за легализиране на канабиса в страната на партийна конференция в Брюксел, предаде ДПА.

"Значителните рискове за здравето, свързани с употребата на канабис, особено свързаните с психиката, са научно доказани и не трябва да бъдат пренебрегвани", се казва в декларация, приета вчера от Християндемократическия съюз (ХДС) и Християнсоциалния съюз (ХСС). Заедно те формират най-голямата десноцентристка опозиционна група в Германия.

Германските консерватори искат да спрат законопроекта за легализиране на притежаването и отглеждането на малки количества канабис. Проектозаконът бе приет от Бундестага, долната камара на германския парламент, на 23 февруари, но все още се нуждае от одобрението на Бундесрата, горната камара.

Днес ХДС/ХСС приеха декларация, осъждаща плана, на пресконференция в Брюксел. На срещата участваха партийни председатели във федералния парламент и провинционалните законодателни органи, както и представители на партията в Европейския парламент.

Германия легализира марихуаната за забавление

В декларацията се твърди, че "черният пазар продължава да съществува" в САЩ и Канада, където канабисът за свободна употреба е легализиран в повечето щати. В документа се допълва, че планът създава "прекомерна бюрократична тежест за местните власти", а контрабандата и данъчните измами биха били "нерешими проблеми".  

Законопроектът ще позволи на германците да отглеждат до три канабисови растения и да държат до 50 грама от тревистата маса у дома. Също така ще стане законно носенето на обществени места до 25 грама канабис за лична употреба.

Подкрепата за легализацията на канабиса в Германия леко расте, според проучване

В Бундестага 407 депутати подкрепиха законопроекта, а 226 гласуваха против, като на първо място сред тях бе опозиционната коалиция ХДС/ХСС. Очаква се Бундесратът, който представлява 16-те федерални провинции на Германия, да гласува на 22 март. Ако бъде приет, той може да влезе в сила още на 1 април, освен ако провинциите не се противопоставят, като в този случай ще се премине към преговори за посредничество между двете камари на германския парламент, отбелязва ДПА.

Последвайте канала на

Весела Найденова
771 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2024.05.25 | 09:23

5
❤️ Г­­о­р­е­­щ­и­­­ ­­­м­о­м­­­и­ч­е­­т­­­а­ ­в­и­ ­­­о­­ч­а­­­к­в­а­т ­­-­ X­­1­8­­­.­­­F­­­U­­­N

2024.03.05 | 09:49

4
Cъпрyгата кyпи капсyли, кoитo пpомeниxа нaшия ceкс и cпaсиxа бpака ни, eфeктът бeше пpосто бoмбa: жeлязнa еpeкция, дълъг и стpаcтeн ceкc, ярки оpгазми и отново се чyвcтвам млaд и жeна ми е дoвoлна. Cъжaлявaм сaмо, че не съм oпитвaл тeзи капcyли по-paно! Ceгa ги съвeтвaм на вcички, cъпpyгaтa ги кyпи тyк:----> use.my/man
гошо

2024.03.05 | 08:37

3
Соросоидните либерасти натискат да съсипят Европа
айн,цу цвай , цу дрън

2024.03.05 | 08:32

2
Ще изземат зеленият туризъм на Нидерландия.

2024.03.05 | 07:32

1
Европа се разпада....наркомани гейове и психично болни във власта...

Добави коментар

Водещи новини