Протестите на фермерите: Зеленски покани на преговори полските власти

  • 22 февруари 2024 07:11

  • 882
  • 4
Протестите на фермерите: Зеленски покани на преговори полските власти
© Getty Images

Украинският президент Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога поиска спешни преговори с полските власти заради фермерските протести.

Това стана след седмици на недоволство от земеделци в цяла Европа, предава Нова. 

През последните дни в Полша обаче протестиращи блокираха граничните пунктове към Украйна и така създадоха сериозни затруднения с доставките. Варшава е твърд поддръжник на Киев от началото на руската инвазия преди две години.

Протестиращи полски фермери се обърнаха към Владимир Путин за помощ

Въпреки това напрежението между двете страни ескалира, след като фермери се оплакаха от нелоялна конкуренция от украинските производители.

По време на митинг някои дори излязоха с плакати с призив: "Путин, ела и въведи ред". Това доведе до остра реакция от правителствата и в Киев, и във Варшава.

"Украйна не може да се примири с това, което се случва по границата, особено след появата на пропутински лозунги. Наредих на правителството да отиде на границата между двете ни страни в най-кратък срок и то още преди 24 февруари. Тази блокада, за съжаление, застрашава доставките към нашите войници на фронта. Моля ви, Доналд, уважаеми министър-председател, също да дойдете на границата. Анджей, господин президент, моля ви да подкрепите този диалог. Това е въпрос, който засяга националната сигурност, и който не можем да оставим да се проточи", заяви Зеленски.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
882 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2024.02.22 | 10:37

4
Чyвали сте за подобрената формyла на Bиа-гpa, кoято е 3 пъти по-eфективнa и напълно бeзопаcна на всяка възpаст, както и лекyва мъжки зaболявaния и пoдмлaдява. Аз лично го опитax и сега го препоръчвам на вcички. Ето какво пишaт за нея-----> do.my/bluestone
Емѝ...

2024.02.22 | 08:20

3
Полски селяни говорете с г-н Зеленски да ви реши проблемите. Слава Украини ✌️
Цв

2024.02.22 | 07:25

1
Вносът от Украйна съсипа земеделието в цяла Европа, заради лудите решения на баба Урсула.

2024.02.22 | 07:50

2
Зеленски да спира да моли за помощ,края му идва,баба урсола няма да устои много.

Добави коментар

Водещи новини