Разбиха банда за киберпрестъпления на Острова

  • 20 февруари 2024 11:03

  • 371
  • 3
Разбиха банда за киберпрестъпления на Острова
© pixabay

Във Великобритания банда за киберпрестъпления Lockbit, която държи данни на жертвите си срещу откуп, беше разбита от Националната агенция за борба с престъпността и коалиция от международни полицейски агенции.

Публикация днес на уебсайта на прочутия с изнудванията си Lockbit гласи: "Този сайт вече е под контрола на Националната агенция за борба с престъпността на Обединеното кралство, работеща в тясно сътрудничество с ФБР и международната работна група за правоприлагане, известна като "Операция Кронос".

Европол и други международни полицейски организации от Франция, Япония, Швейцария, Канада, Австралия, Швеция, Нидерландия, Финландия и Германия помогнаха в рядката съвместна операция на правоохранителните органи.

"Майкрософт": Увеличават се кибератаките към критична инфраструктура

 Говорител на Националната агенция за борба с престъпността потвърди пред Скай нюз, че е разбила бандата, но допълни, че операцията продължава. Представител на Lockbit публикува съобщения в приложение за кодирани съобщения, в което се казва, че има резервни сървъри, които не са засегнати от действията на правоприлагащите органи.

Lockbit е един от най-плодовитите и доминиращи оператори в сферата на изнудването на силно конкурентния "подземен пазар". Групата и нейните филиали хакнаха някои от най-големите организации в света през последните месеци. Бандата прави пари, като краде чувствителни данни и заплашва да ги разпространи, ако жертвите не успеят да платят откуп.

Последвайте канала на

Калина Христова
371 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.05.25 | 09:57

3
❤️ Г­­­о­­­р­­­е­­­щ­­­и­­ ­­­м­­­о­м­и­­­ч­е­­т­­а­ ­­­в­и­­ ­­о­­­ч­а­­к­­в­­­а­­­т ­­-­ X­­1­­­8­.­F­­U­N

2024.02.20 | 12:58

2
Шoкиpан съм, наскоро наyчих, че 90% от хоpата са заpазени с пapазити, поpади тях имаме повечето зaбoлявaния (включитeлно pак), алеpгии, хpонична умора и главоболие, тоpбички под oчите, акнe и пaпилoми, чести настинки и слаб имyнитет, тази инфeкция бавнo ни yбивa. Вземeте тecта и pазберете дали сте заpазени----> shout.to/testa
д-р Марин Генчев

2024.02.20 | 11:36

1
Сицилия ли? Кой остров!?

Добави коментар

Водещи новини