Зеленски се очаква да посети днес Германия и Франция

  • 16 февруари 2024 08:39

  • 267
  • 5
Зеленски се очаква да посети днес Германия и Франция
© Gettyimages/архив

Украинският президент Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога се очаква днес да посети Германия и Франция, за да се опита да издейства ключова военна помощ и за да подпише двустранни споразумения в сферата на сигурността, предаде Ройтерс.

Украинският лидер ще посети двете европейски страни на фона на ожесточените сражения между украинските и руските сили за град Авдеевка, който се намира в Източна Украйна.

Това ще е първото пътуване на Зеленски в чужбина, откакто смени главнокомандващия на въоръжените сили Валерий Залужни, отбелязва Ройтерс.

Очаква се Германия и Франция да подпишат с Украйна двустранни споразумения в сферата на сигурността, с които да бъде зададена рамка за дългосрочна помощ за Украйна, докато тя постигне целта си да се присъедини към НАТО.

Все още не се знаят подробности за споразуменията, които се очаква да подпише Зеленски с френския президент Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на и с германския канцлер Олаф ШолцОлаф ШолцОлаф Шолц е германски политик от Социалдемократическата партия (ГСДП).   От декември 2021, пише БТА.

Макрон и Зеленски ще подпишат утре двустранно споразумение в сферата на сигурността

Очаква се споразумението между Украйна и Франция да бъде подписано тази вечер на церемония в Елисейския дворец.

Френски представители заявиха, че то ще включва икономически и финансови елементи и няма да е посветено само на военни въпроси.

Очаква се утре Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога да вземе участие в Мюнхенската конференция по сигурността.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
267 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2024.02.16 | 09:30

2
А очаква ли се да яаде К.У..Р ?

2024.02.16 | 17:45

5
Ще лапа чурката

2024.02.16 | 10:10

4
Искaте луд сeкc за 3 чaса, силнa еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишeн теcтoстеpон! Тaзи подoбpeна фоpмyла на Bиaгpа вече е бeзопаcна на всяка възpаст! Не пpопускайте шанса да направите ceкcа си незабpавим---> do.my/bluestone
хенри форд

2024.02.16 | 10:02

3
войната е еврейската жътва
Жетон

2024.02.16 | 08:56

1
Чифута ще проси пак!

Добави коментар

Водещи новини