Шотландски министър подаде оставка заради телефонна сметка

  • 08 февруари 2024 21:36

  • 1817
  • 3
Шотландски министър подаде оставка заради телефонна сметка
© Getty Images/Guliver

Шотландският здравен министър Майкъл Матесън подаде оставка днес след скандал заради телефонна сметка в размер на 11 000 британски лири (12 900 евро), съобщи АФП. Агенцията уточни, че сумата е натрупана от сина на служителя, използвал служебния таблет на баща си по време на ваканция в чужбина. 

Министърът обясни в оставката си, че предпочита да се оттегли от правителството, за да не „отклонява внимание“ от политиката си. Премиерът на Шотландия Хамза Юсаф изрази съжаление, но призна, че в момента е за предпочитане Матесън да се оттегли от кабинета. 

Държавните служители в Шотландия получиха допълнителен час почивка седмично

Скандалът избухна през ноември 2023 г., близо година след новогодишната семейна ваканция на министъра в Мароко. Първоначално Матесън заяви, че е използвал устройството по работа, но опозицията изчисли, че е трябвало да изпрати хиляди имейли в рамките на няколко часа, за да натрупа такава сметка, платена от данъкоплатците. По-късно той призна, че синът му е гледал футболен мач на таблета, използвайки интернет данни по роуминг, извини се и възстанови сумата от собствените си средства, отбелязва БТА. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1817 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.02.08 | 22:17

3
А проф Мадурина навъртя за сметка на ВМА 40 хил лева от екзотична дестинация, но й се размина
Данчо

2024.02.08 | 22:07

2
Съвет от мен: откажете се от пушенето на цигари. Белите дробове и портмонето ви ще са благодарни. Лично аз успях успешно да ги откажа с един специален продукт от натурални съставки: cutt.ly/otkaz
Снежко Снежев

2024.02.08 | 21:49

1
... премиерът на Шотландия Хамза Юсаф?!? Премиер на Великобритания е... Руши Сунак?!? Едно време викингите шибаха албионците, а днес ги шибат... мюслита:)))!

Добави коментар

Водещи новини