Макрон посрещнат тържествено в Швеция

  • 30 януари 2024 15:29

  • 888
  • 3
Макрон посрещнат тържествено в Швеция
© Getty Images

Френският президент Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на беше посрещнат тържествено днес в началото на двудневната си визита в Швеция, по време на която ще се срещне с премиера Улф Кристершон и крал Карл ХVI Густав, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Макрон и съпругата му Брижит бяха посрещнати от краля във вътрешния двор на кралски дворец в центъра на Стокхолм, който е официална резиденция на кралските особи. Там Макрон и Карл ХVI Густав преминаха покрай почетния гвардейски строй.

Макрон отбеляза, че френски президент от дълго време не е посещавал Швеция. Последната подобна визита е била през 2000 г., когато Жак Ширак бе на визита в северната държава, посочва АП.

По-късно днес Макрон ще обсъди бъдещето на европейската сигурност във военната академия в Стокхолм, заедно с Кристершон и крал Карл ХVI Густав. Сред темите на дискусията вероятно ще бъдат руската инвазия в Украйна и кандидатурата на Швеция за членство в НАТО.

Макрон ще бъде почетен гост на парада в Делхи по повод Деня на републиката

Макрон и съпругата му ще пътуват утре до Малмьо, третия по големина шведски град, намиращ се в Южна Швеция, където ще посетят строящ се Европейски мултидисциплинарен изследователски център и частна компания за обсъждане на бъдещето на зелените технологии.

Във Франция правителството на Макрон е изправено пред протести на разгневени френски фермери, които се събраха около Париж. Те настояват за по-добро заплащане, по-малко ограничения и по-ниски разходи. Фермерите блокираха вчера с трактори магистрали, водещи към френската столица.

Френският президент първоначално възнамеряваше да посети Швеция в края на октомври миналата година, но визитата беше отложена заради започналата война в Газа, посочва АП, цитирана от БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
888 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.01.30 | 21:20

3
Моят съвет към всички: опитайте новата безопасна виагра, която е в пъти по-силна от обикновената и е безопасна на всяка възраст. Това промени живота ми и нашия секс. Това е, което тя може да направи---->> mub.me/bioex
w

2024.01.30 | 16:31

2
в швеция педерасите ги обичат

2024.01.30 | 16:03

1
Прави се на мъж! Световен педал!

Добави коментар

Водещи новини