Ален Делон е поставен под правна защита

  • 29 януари 2024 21:40

  • 2931
  • 1
Ален Делон е поставен под правна защита
© Gettyimages

Френският актьор Ален Делон е поставен под правна защита по решение на съдия, предаде АФП. Агенцията цитира източник, запознат със случая, който потвърждава репортаж на телевизия Бе Еф Ем.

Съдът е назначил юридически представител, който да помага на 88-годишния актьор "за медицинското му обслужване" и при избора на хората, които му осигуряват необходимите грижи, показва документ.

На 10 януари адвокатите на Ален Делон и на сина му Антони поискаха на легендата на френското кино да бъде осигурена правна защита по "причини, свързани със здравословното му състояние", припомня БТА.

Лекар ще направи оценка на здравословното състояние на актьора Ален Делон
    
Според тях на 13 януари е извършен медицински преглед на Делон от лекар, назначен от властите.
    
В съдебното решение от 25 януари се отбелязва, че има "разногласия между трите деца на Ален Делон, по-специално по отношение на медицинските грижи", както и на хората, които отговарят за тях.

"Необходимо е, заради този конфликт… да бъде назначен неутрален и безпристрастен съдебен представител, отговарящ за защитата на пълнолетни лица, който да го подпомага", се добавя в текста.

Във Франция поставянето под правна защита е краткосрочна мярка (за една година, като може да бъде подновена веднъж), която позволява на пълнолетното лице да бъде представлявано при осъществяването на определени ежедневни действия.

От началото на януари трите деца на звездата водят война чрез медиите и съдилища, като всеки от тях твърди, че иска да защити баща си, чието здравословно състояние се влоши, след като през 2019 г. получи инсулт.

Братята Антони (59 г.) и Ален-Фабиан (29 г.) смятат, че Ален Делон е манипулиран от 33-годишната им сестра Анушка, която крие от тях здравословното му състояние и иска да го отведе в Швейцария.
   
Адвокат Франк Бертон, който представлява дъщерята на актьора, заяви пред АФП, че Анушка е доволна, че съдът е назначил юридически представител. "Това е нещо добро", допълни той.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2931 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.01.30 | 00:04

1
Хора, чували ли сте за аналог на виа.грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини