Гръцката църква с активна кампания срещу гей браковете

  • 25 януари 2024 10:59

  • 716
  • 2
Гръцката църква с активна кампания срещу гей браковете
© Novini.bg/ Canva

Гръцката църква започна активна кампания срещу легализирането на еднополовите бракове. Темата се обсъжда и по време на литургии в храмовете. Премиерът Кириакос МицотакисКириакос МицотакисКириакос Мицотакис – гръцки икономист и политик. Мицотикис е роден  в Атина на 4 март 1968 г. обаче е готов да внесе съответния закон за гласуване в парламента.

След решението на Светия синод по отношение на еднополовите бракове и Вселенската патриаршия каза "не" на този вид граждански съюз, предаде БНР.

В специално комюнике се посочва, че Църквата не приема за нейните членове съжителство от един и същи пол и всякакви други форми на съжителство, различни от брака“, като „съюз на мъж и жена пред Христос“.

Гръцкото правителство възнамерява да приеме закон за легализиране на еднополовите бракове

Реално църквата в Атина и Вселенската партиаршия застанаха срещу всякаква форма на законодателно уреждане на брак между еднополови двойки, както и осиновяването на деца от тях. В изказвания митрополити достигнаха до крайност, като обявиха гей двойките за "болни хора". Гръцкото общество е разделено, показват проучванията.

Премиерът Мицотакис е категоричен, че в скоро време проектозаконът влиза за гласуване. Според правителството се въвежда "равенство и свободен достъп до брак на всички граждани"

Очаква се законът да бъде приет с подкрепата на социалистите и партията СИРИЗА.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
716 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Дйхд

2024.01.25 | 12:46

2
Браво !!! Сионистите искат европа и америка да са гей континенти !
евала

2024.01.25 | 11:27

1
евала на гърците. фак гейропа

Добави коментар

Водещи новини