Гръцкото правителство възнамерява да приеме закон за легализиране на еднополовите бракове

  • 03 януари 2024 14:31

  • 976
  • 8
Гръцкото правителство възнамерява да приеме закон за легализиране на еднополовите бракове
© Novini.bg/ Canva

Гръцкото правителство възнамерява да приеме закон за легализиране на еднополовите бракове с право да осиновяват деца. Църквата и националистите са остро против този акт. 

Говорителят на правителството Павлос Маринакис заяви категорично: 

"Законът за еднополовите бракове ще бъде приет - няма връщане назад". 

Светият синод на гръцката църква категорично против еднополовите бракове

Желанието на премиера Кириакос МицотакисКириакос МицотакисКириакос Мицотакис – гръцки икономист и политик. Мицотикис е роден  в Атина на 4 март 1968 г. да се легализират еднополовите бракове предизвика остра реакция преди всичко от гръцката църква. Светият синод с официално обръщение заклейми еднополовите връзки, като нарушение на християнските догми. Митрополитът на Калаврита призова вярващите да се борят срещу налагането на "нов морал, противоположен на християнската вяра", предаде БНР.

От националистическата партия "Гръцко решение" заявиха, че правителството прави всичко възможно да намали броя на гърците, ако позволи еднополови двойки да осиновяват деца. 

Противниците на идеята за еднополовите бракове посочиха и проучване на статистическата агенция "Елстат", че населението тази година е намаляло с половин процент и Гърция е в демографска криза.

Не се посочва кога законопроектът ще влезе за обсъждане в парламента, но поради мнозинство на депутатите - консерватори правителството е убедено, че ще се приеме

Последвайте канала на

Радина Лазарова
976 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
съни

2024.01.03 | 19:10

8
гърците са луди,затова господ ще накаже за тия извратеняци
Жетона

2024.01.03 | 14:40

3
На сапун !
Снежко Снежев

2024.01.03 | 15:35

7
Ела със сапун, ще те изкъпем с люляка и ще те направим най-после мъж.
мѝми люляка

2024.01.03 | 14:27

1
на снимката сме със Тенев. Знаете ме, мѝми люляка, от мѝрослав. също като радев съм анална руска шаврантия и куколд, също като другара Путин обичам резани таджикистански мъжаги. Ям си и лайната.
Тенев

2024.01.03 | 15:34

6
но е стара снимката, сега и двамата с люляка сме бръснати, отдолу.
Емѝ...

2024.01.03 | 14:57

5
Страхотно! Невероятно сладко! Мъдро решение на гърците. Личи си тяхната мъдрост и правилно мислене. Слава Украини ✌️
ЧЕРВЕНИ СФИНЕЕ ШЍБАТ АТИЛКАТА ПРОСТА в АНАЛА

2024.01.03 | 14:48

4
Резултати от "ударите на възмездието" за терористичния акт срещу Белгород според руската страна: В Киев и областта са унищожени: - ЗРК Patriot, - склад с ракети AtacMs - команден пункт на ВСУ - убити 9 генерали, един от тях - заместник на Залужни - унищожени са 4 командни центъра и два хотела с наемници от Швеция, Дания, Литва и Естония - над 78 убити военнослужещи - около 1000 ракети за Iris T и NASAMS. В Одеса: - унищожени са три склада и хангар за съхранение на противокорабни ракети и установки Harpoon - унищожени са огромен брой командни пунктове с британски и полски военни - убити са 4 действащи офицери от Бундесвера и 7 офицери от армията на Чехия - унищожени са 2 РЛС френско производство. В Харковска област: - унищожени са две установки ЗРК Iris T, - 4 танка Gepard, - два командни центъра и около 65 офицери. В Крапивницкое: - унищожен е склад с ракети Storm Shadow - над 25 ракети - два самолета СУ-24 и ремонтна база. Освен това, хиляди БПЛА са унищожени в Киевска, Сумска и Харковска области. Унищожени 23 цеха за сглобяване на дронове, някои заедно с персонала, съобщават още руските военни канали.
Виктoр

2024.01.03 | 14:34

2
Когa и в Бългaрия щe мoжeм да се oмъжвамe Гейoвeтe, за хората кoйтo обичамe! Аз Oбичам многo моя приятел Ники моетo сърровище!!! Чакамe и тук да станe фaкт Дaнo дa e скорo!!! Амин.

Добави коментар

Водещи новини