Италия отрече твърдение на Русия, че италиански офицер е бил убит в Украйна

  • 24 януари 2024 14:44

  • 721
  • 1
Италия отрече твърдение на Русия, че италиански офицер е бил убит в Украйна
© pixabay

Италия отрече днес твърдение на Русия, че италиански военен офицер е бил убит в Украйна, и го нарече фалшива новина, употребена като оръжие за психологическа война, предаде Ройтерс.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13752

Италианското министерство на отбраната заяви, че подполковник Клаудио Кастилия е починал в Италия от естествена смърт, след като руското посолство в Република Южна Африка публикува информация, че мъжът е бил открит мъртъв в Украйна.

Девет души са били ранени в Харков при руски въздушни удари

"Италианското министерство на отбраната категорично отрича тази зловеща лъжа, публикувана в профила в "Екс" на руското посолство в Южна Африка, и предупреждава сеещите омраза да спрат да разпространяват тази ужасяваща фалшива новина", се казва в изявлението.

"Така ли се води психологическа война, като се подновява скръбта на семейството на подполковник Клаудио Кастилия?", се пита в текста.

Миналия месец италианското правителство прие решение, което му дава право да предоставя на Украйна военно оборудване до края на 2024 г., за да я подкрепя в борбата й срещу руската инвазия и да защитата на цивилните, отбелязва Ройтерс.

Последвайте канала на

Калина Христова
721 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.01.24 | 15:08

1
Хора, чували ли сте за аналог на виа.грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини