Арестуваха тийнейджър, заподозрян за стотици фалшиви сигнали за бомба във Франция

  • 19 януари 2024 10:11

  • 792
  • 1
Арестуваха тийнейджър, заподозрян за стотици фалшиви сигнали за бомба във Франция
© Pixabay

Полицията в западния френски регион Бретан задържа 13-годишно момче, заподозряно за стотици фалшиви бомбени заплахи, създали доста проблеми във Франция от есента, предаде ДПА.

Вчера е започнало разследване, което има за цел да изясни каква е връзката на тийнейджъра със серия от най-малко 380 фалшиви сигнала, става ясно от изявление на прокуратурата в Рен и от информация на в. "Паризиен".

Предполага се, че момчето е подавало сигнали за бомба в обекти из цяла Франция, особено в летища, съдилища и университети.

Тийнейджърът признал, че е направил всичко това "на игра" и че не е имал политически или религиозен мотив.

В. "Уест-Франс" пише, че 13-годишният предполагаемо страда от разстройство на личността и че спрямо него вече е била взимана едногодишна възпитателна мярка.

Четирима арестувани за изпращане на фалшиви сигнали за бомби в училища в Сърбия

Серията от фалшиви сигнали за бомба създаде сериозни проблеми във Франция през есента. Сигналите започнаха след смъртоносна атака през октомври, при която млад ислямист уби учител в Северна Франция, и след началото на войната в Газа.

Сигналите парализираха работата на летища, понякога за няколко дни подред. Такива сигнали често бяха подавани и за Версайския дворец, предава БТА.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
792 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.01.19 | 10:54

1
Хора, чували ли сте за аналог на виа.грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини