Четирима арестувани за изпращане на фалшиви сигнали за бомби в училища в Сърбия

  • 15 декември 2023 18:36

  • 731
  • 1
Четирима арестувани за изпращане на фалшиви сигнали за бомби в училища в Сърбия
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

В мащабна акция на полицията и прокуратурата за високотехнологични престъпления в Сърбия бяха арестувани трима души за отправяне на фалшиви сигнали за бомби, както и един в Чехия, който е само на 15 години, съобщиха сръбските вестници "Блиц" и "Новости", цитирани от БТА.

Трима мъже на 27, 23 и 42 години са арестувани в Деспотовац, централна Сърбия. Те са задържани в домовете си, докато спят.

Извършват се претърсвания на няколко места.

"Открито е голямо количество Ай Ти оборудване", каза източник, запознат с разследването.

Сърбия обвини българин в шпионаж

Сръбското министерство на вътрешните работи съобщи, че до края на деня се очаква да бъде проведена широка международна операция за задържане на лица, свързани с чести сигнали за взривни устройства в различни учебни заведения на територията на Сърбия.

МВР допълни, че си сътрудничи интензивно с всички съответни институции на национално и международно ниво за идентифициране на IP адресите на подателите на сигнали и техните потребители.

От началото на учебната 2023/2024г. са получени общо 80 сигнала за поставени  бомби на няколко десетки имейл адреса в различни учебни заведения на територията на Сърбия, се посочва в съобщението на МВР.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
731 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.12.15 | 20:34

1
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини