Лед и сняг създават проблеми по френско-германската граница

  • 17 януари 2024 16:40

  • 839
  • 1
Лед и сняг създават проблеми по френско-германската граница
© Getty Images

Тежката зимна обстановка, включваща обилен сняг и леден дъжд, предизвика проблеми във Франция, особено в района, граничещ с Германия, предаде ДПА, цитирана от БТА.

В района на Елзас и Лотарингия имаше произшествия, движението беше нарушено, а на камионите бе забранено да се движат по главните пътища.

Млада жена загина късно снощи при челен сблъсък между два автомобила близо до френския град Лонгви. Още няколко души бяха тежко ранени при катастрофата, съобщи в. "Репюбликен Лорен".

В град Мец преобърнат камион блокира магистрала тази сутрин, а в градчето Зелвилер, разположено на 35 км югоизточно от Страсбург, камион поднесе и се блъсна в сградата на начално училище, пише в. "Дерниер нувел д'Алзас". Не се съобщава за пострадали.

Леден дъжд отмени всички полети от летището във Франкфурт

Движението е частично спряно на стръмни участъци в планинския масив Вогези, а изпратените камиони с пясък не са могли да стигнат до някои пътища поради заледената пътна настилка. Предупреждение за опасност от лошо време бе издадено за 31 департамента в северната част на Франция.

Френските влакове Те Же Ве (TGV) все още се движат до дестинации в Германия, въпреки че някои германски линии към Франция бяха спрени, тъй като се смята, че германските влакове са по-уязвими на повреди от падащи ледени късове.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
839 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.01.17 | 19:16

1
Хора, чували ли сте за аналог на виа.грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини