"Сузуки" спира производството си в Унгария заради нарушения в доставките, свързани с нападенията на хусите

  • 16 януари 2024 13:08

  • 909
  • 3
"Сузуки" спира производството си в Унгария заради нарушения в доставките, свързани с нападенията на хусите
© pixabay

Японският автомобилостроител "Сузуки" (Suzuki) съобщи днес, че е спрял производството в завода си в Унгария за една седмица заради нарушения по веригата за доставки, дължащи се на атаките на йеменските бунтовници хуси срещу кораби в Червено море, предаде Киодо. 

Компанията планира да възобнови в понеделник прозводството в завода си в северния унгарски град Естергом, където произвежда два модела спортни автомобили. 

Нападенията на хусите са причинили закъснения в доставките на двигатели и други части за завода на "Сузуки", тъй като превозващите ги кораби са били принудени да се отклонят по друг маршрут. 

Британските военноморски сили съобщиха за нов опит за нападение срещу кораб в Червено море

Японската компания не е единственият автомобилостроител, чието производство е нарушено от атаките в Червено море. Сред засегнатите са американската "Тесла" (Tesla) и шведската "Волво кар" (Volvo Car), които, както бе съобщено по-рано, са решили да спрат временно част от производството си в Европа заради недостиг на части. 

Нарушенията на корабоплаването в региона на Червено море могат да засегнат и други японски автомобилостроители, макар че тримата най-големи производители в страната - "Тойота" (Toyota Motor Corp.), "Хонда" (Honda Motor Co.) и "Нисан" (Nissan Motor Co.), съобщиха, че засега производството им не е повлияно. 

Освен в Унгария "Сузуки" има производствени съоръжения и в региони като Египет, Индия, Тайланд и Китай. 

Последвайте канала на

Нора Виткова
909 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.01.16 | 15:34

3
Хора, пробвахте ли новата виa`гpa?, просто е сyпер: в пъти по-ефeктивна, повече cпepма, по-ярки усещания, лекува болести и е бeзопаcна на всяка възpаст. Отново се почyвствах мъж, прочетете сами на какво е cпоcобна-----> mub.me/bioex
21

2024.01.16 | 13:47

2
махайте се от унгария, ще е добре за Европа

2024.01.16 | 13:18

1
ОПРАВЕТЕ СИ СБЪРКАНОТО ЗАГЛАВИЕ

Добави коментар

Водещи новини