Гръцката опозиция ще подкрепи узаконяването на еднополовите бракове

  • 12 януари 2024 15:11

  • 932
  • 3
Гръцката опозиция ще подкрепи узаконяването на еднополовите бракове
© Getty images (архив)

"Най-голямата опозиционна сила, представена в парламента на Гърция - лявата коалиция СИРИЗА – ще подкрепи предложението на десноцентристкото правителство на Кириакос МицотакисКириакос МицотакисКириакос Мицотакис – гръцки икономист и политик. Мицотикис е роден  в Атина на 4 март 1968 г. за узаконяване на еднополовите бракове", написа атинският в." Катемерини".

Лидерът на СИРИЗА Стефанос Каселакис, който през октомври сключи брак със своя партньор Тайлър Макбет в Ню Йорк, заяви, че ще инструктира парламентарната група да гласува в полза на проекта на кабинета. "В предложението на органа на изпълнителната власт има много позитивни моменти. Ето защо, аз ще дам инструкции на групата на СИРИЗА да му даде зелена светлина", каза още той пред медията.

"Партията на Мицотакис "Нова Демокрация" има 158 представители в 300-местния орган на законодателната власт. Сред нейните депутати има десетина противници на еднополовите бракове. С подкрепата на 36-мата парламентаристи от СИРИЗА проектът ще мине в пленарна зала. Също така, се очаква в полза на предложението да гласуват и представителите на левоцентристката партия ПАСОК (32-ма), Гръцката комунистическа партия (21) и на "Новите леви" (11)", добави вестникът.

"Твърдата си позиция "Против" обявиха десните партии "Гръцко решение" (с 11 депутати) и "Победа" (с 10)", посочи още "Катемерини".

"Антисистемната партия "Път към свободата" (с шестима законодатели) и тримата независими депутати все още не са казали как ще гласуват", допълни изданието.

"Гърция узакони съвместното съжителство на хора от един и същи пол през 2015 г. По въпроса за легализирането на еднополовите бракове обществото остава разделено", написа още медията.

"Основният противник на легализирането на браковете, сключвани от хора от един и същи пол, е Православната църква", добави вестникът.

Светият синод на гръцката църква категорично против еднополовите бракове

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
932 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.01.12 | 17:19

3
Хора, чували ли сте за аналог на виа.грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex
Stamatis

2024.01.12 | 15:38

1
Комунягите винаги са обичали обратните, нали са леви!

2024.01.12 | 15:45

2
да им е сладко, особено първата брачна нощ... Повръща ми се!!!

Добави коментар

Водещи новини