В Гърция вземат мерки срещу рязкото покачване на заразените с Covid-19

  • 04 януари 2024 11:40

  • 844
  • 1
В Гърция вземат мерки срещу рязкото покачване на заразените с Covid-19
© pixabay

В Гърция вземат мерки срещу рязкото покачване на заразените с Covid-19. Спряха свижданията в болниците. Активира се кампанията за ваксиниране.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32990

В държавните болници забраниха посещения и свиждане с пациенти, поради бързия темп на разпространение на коронавируса. За придружителите на пациентите се изисква тест, за планираните прегледи също. Мерките са въведени от управителите на болничните заведения, а не от здравното министерство, съобщават от правителството.

В същото време фармацевтите съобщават за липса на тестове в аптеките, защото търсенето се е увеличило рязко.

За последната седмица на миналата година в болниците са регистрирани 4500 случаи на заразени с коронавирус, информират от министерството. За седмица починалите са 60 души.

Активира се кампанията за ваксиниране, макар и късно, коментират медиците. Все още само 10% от населението са ваксинирани.

Поради събиране на много хора за празниците броят на заразените е скочил с 45%.

В американски болници връщат маските заради увеличени вирусни инфекции

Днес в длъжност стъпва и новият министър на здравеопазването. Очаква се той да засили мерките в страната срещу разпространението на Covid-19. Смяната се наложи след протести на лекарите за условията на труд, както и от всички проучвания на общественото мнение за липса на специалисти в държавните болници.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Нора Виткова
844 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.01.04 | 13:17

1
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини