В американски болници връщат маските заради увеличени вирусни инфекции

  • 04 януари 2024 10:30

  • 634
  • 1
В американски болници връщат маските заради увеличени вирусни инфекции
© gettyimages

Болниците в най-малко четири щата на САЩ върнаха задължителното носене на маски на фона на нарастване на случаите на COVID-19, сезонен грип и други респираторни заболявания, предава Ройтерс.

Всичко по темата:
Омикрон - новият коронавирусен вариант 1286

Здравните заведения в Ню Йорк, Калифорния, Илинойс и Масачузетс направиха отново маските задължителни за пациентите, медиците и другия персонал.

Комисарят по здравеопазването на град Ню Йорк д-р Ашвин Васан каза пред WABC TV в сряда, че задължителното носене на маски се връща във всичките 11 обществени болници в града, 30 здравни центъра и пет заведения за дългосрочни грижи.

"Това, което не искаме, е недостиг на персонал, нали? Когато видяхме вълната от омикрон през 2022 г., най-големите проблеми бяха не само болните хора, но и болните здравни работници на първа линия, те бяха навън с COVID-19," каза Васан пред WABC.

Най-новите седмични данни от Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC) показват, че има над 29 000 хоспитализации от COVID-19 в САЩ от 17 до 23 декември, което е повече от 16% повече от предходната седмица. CDC също съобщaват за над 14 700 хоспитализации заради грип през същия период.

Задължителното носене на маски по време на пандемията от COVID-19 предизвика гняв сред онези, които се противопоставиха на медицински съвети и смятаха, че маските не допринасят много за потискане на разпространението на болестта.

Гърция препоръча носенето на маски на закрито, в болници и в транспорта

Доминираният от консерваторите Върховен съд отмени федералното изискване, издадено от президента Джо Байдън за ваксини или тестове за служителите в компаниите, а съдия, назначен от републиканския му предшественик, отмени задължителното носене на маски в обществения транспорт.

Имаше и дълбоко негодувание сред тези, които носеха маски и смятаха, че здравето им е застрашено от тези, които не го правят.

Повече от 1,1 милиона американци починаха от COVID, показват данни на CDC, по-висок процент от повечето други богати страни.

В Калифорния, окръг Лос Анджелис в събота възстанови носенето на маски във всички лицензирани здравни заведения, според изявление на окръга, предоставено на City News Service. Здравният отдел на окръга не отговори веднага на искане за коментар.

Последвайте канала на

Калина Христова
634 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.01.04 | 13:20

1
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини