Близо 7000 жилища на достъпни цени излизат на пазара в Кипър

  • 03 януари 2024 07:25

  • 3736
  • 2
Близо 7000 жилища на достъпни цени излизат на пазара в Кипър
© Novini.bg/ Canva

Близо 7000 допълнителни жилища на достъпни цени и наеми се очаква да излязат на пазара на недвижими имоти в Кипър през следващите 3-4 години чрез новата единна жилищна политика на правителството. През януари предстои да бъдат обявени условията за изпълнението на включените в нея планове.

Атрактивният пакет за строителния сектор и потребителите предвижда редица стимули, облекчения, субсидии, чрез които в средносрочен план да се увеличи жилищният фонд, като се гарантират финансово достъпни жилища на нуждаещите се млади семейства и хора с ниски доходи, подчерта вътрешният министър Константинос Йоану, предаде БНР. 

Нови условия за закупуване на недвижими имоти в Гърция

Първата процедура, която се открива, е за плана за строителство върху частни терени с цел отдаване под наем. По него се предлага допълнителен коефициент на застрояване до 45% от сегашния, заедно с данъчни облекчения, при задължението всички допълнително изградени жилища да бъдат давани при по-нисък наем за най-малко 6 години.

От този месец ще влезе в сила и програмата „Саниране – под наем“, която ще осигури по-евтин дом под наем чрез предоставяне на субсидия на собственици на неизползвани жилища за техния ремонт.

Новата единна жилищна политика, обявена от правителството през октомври миналата година, включва шест програми и е най-голямата намеса на държавата в решаването на острия проблем с високите продажни цени и наеми.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
3736 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.01.03 | 11:05

1
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

2024.01.04 | 15:28

2
ЖАЛКА КАРТИНКА СТЕ!

Добави коментар

Водещи новини