Обвиниха петима души в Германия, събрали 250 000 евро дарения за "Ислямска държава"

  • 28 декември 2023 20:28

  • 924
  • 2
Обвиниха петима души в Германия, събрали 250 000 евро дарения за "Ислямска държава"
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Петима предполагаеми поддръжници на "Ислямска държава" са обвинени в Германия за това, че са събрали повече от 250 000 евро под формата на дарения за терористичната организация, съобщиха от федералната прокуратура, предаде ДПА.

Обвиненията са внесени от прокурорите във Висшия областен съд в Дюселдорф. Петимата души са обвинявани в подкрепа на чуждестранна терористична организация и нарушаване на Закона за външната търговия и плащанията.

Терористична заплаха към катедралата в Кьолн

Всички заподозрени, с изключение на един, са германски граждани.

Федералната прокуратура в Карлсруе, най-висшия прокурорски орган в страната, обвинява заподозрените, че от 2020 до 2022 г. са събирали пари от името на двама членове на "Ислямска държава", живеещи в Сирия. Средствата са били превеждани чрез посредници.

Призивите за дарения са били отправяни чрез приложението Teлеграм. Постъпленията е трябвало да бъдат използвани за осигуряване на освобождаването на членове на "Ислямска държава", затворени в лагерите Ал Хол и Родж в Северна Сирия, пише БТА.

В лагерите са настанени предимно съпруги и други възрастни роднини от женски пол на мъже бойци на терористичната организация. Прокурорите твърдят, че парите са били предназначени да помогнат на задържаните да избягат или да бъдат изведени нелегално от лагерите.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
924 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.12.29 | 00:26

2
Горещи момичета ви очакват на - - - - - Xmiss.pw

2023.12.28 | 21:01

1
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини