Гърция се прощава с Василис Карас, пеейки негови хитове

  • 25 декември 2023 19:43

  • 30123
  • 0
Гърция се прощава с Василис Карас, пеейки негови хитове
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Гърция се прощава с Василис Карас, като пее негови хитове. Телевизиите излъчват запис от легендарен негов концерт в София, предаде БНР.

В центъра на Солун в празничния днешен коледен ден се събраха хиляди хора, които пеят песните на Василис Карас. Прощават се с популярния певец с негови хитове, обичани от три поколения гърци.

В знак на почит към големия гръцки певец в рамките на три дни във всички заведения на града звучи само гласът на Карас. Пеят и плачат млади и стари, които свързват различни моменти от личния си живот с песните на Василис, коментират хората по улиците.

В нощните заведения, които в днешния празничен ден са пълни с посетители, програмата е също само от песни на Карас.

Повечето медии вместо традиционната си тържествена програма излъчват запис от концерта на Карас в зала "Армеец" в София. С този концерт той влиза в книгата на рекордите Гинес със 17 000 зрители до сцената и още 5000 навън.

Съболезнования за загубата на гръцката музика със смъртта на Карас изказа премиерът Кириакос МицотакисКириакос МицотакисКириакос Мицотакис – гръцки икономист и политик. Мицотикис е роден  в Атина на 4 март 1968 г. и лидерите на партиите.

Поклонението ще бъде в Солун, а погребението в родното му село до Кавала. По негово предсмъртно желание, вместо венци почитателите, му даряват пари за различни организации в подкрепа на болни деца.

Почина легендарният гръцки певец Василис Карас

Последвайте канала на

Novini.bg
30123 0

Свързани новини

Водещи новини